fbpx

Ha valaki egy igazi német sisakra vágyik, ami a keményebb tereptől az országútig mindenhol megállja a helyét akkor az Uvex I-VO CC jó választás lehet számára. A fejvédő tervezésekor a védelmet és a kényelmet is szem előtt tartotta a gyártó és ennek eredményeként egy multifunkciós sisak jött létre.

Uvex_I-vo_CC

Ránézésre erős, masszív sisak benyomását kelti az I-VO CC, odatette magát az Uvex a fejvédő tervezésekor és a védelemből semmit sem engedett. Az In-Mold konstrukciónak köszönhetően a fejvédő könnyű maradt, a forgalmazótól kapott modell alatt 295 grammot mutatott a mérlegünk. A német gyártó nem emeli ki (más gyártók már fantázianeveket adnak neki), de egy extra héjréteget is kapott a sisak alulról mindkét oldalon, ez leeséskor hivatott védeni a fejvédőt a karcoktól és kisebb sérülésektől (az EPS hab nagyon érzékeny ezekre, könnyen benyomódik, megsérül).

Uvex_I-vo_CC

Mindent megtett az Uvex azért is, hogy akár egy egész napos túrán is kényelmes viselet legyen az I-VO CC. Nincs is annál rosszabb, amikor pár óra után már nem bírjuk elviselni fejünkön a sisakot, de ennél a modellnél nem lesz így. 24 szellőzőnyílás biztosítja fejünk megfelelő hűtését, nem kell aggódnunk, hogy megfő benne a fejünk. Az első nyílásokat rovarhálóval fedték be, ezzel védve fejünket az esetleges nem kívánt rovartámadásoktól. A kényelemet továbbá a speciális szivacsozás is fokozza, különleges jól szellőző, gyorsan száradó anyagból készültek, természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek, bár extrán tartós darabnak tűnnek.

Uvex_I-vo_CC

A fejünkön ide-oda csúszkáló sisak hiába erős, nem sokat ér, erre fejlesztette ki az Uvex a 3D IAS 2.0 fejméret állító rendszert, mely azért felel, hogy a fejvédő megfelelően illeszkedjen fejünkre. Ennél a megoldásnál hátul egy tekerő segítségével szabályozható a rögzítő keret mérete és belül oldalt több lépcsőben tudjuk állítani a keret magasságát, ezzel megvalósul a rendszer nevében is szereplő három dimenziós állíthatóság. A pántrendszer gyors személyre szabhatóságát a Fast Adapting System-nek, röviden FAS-nak, köszönhetjük, egy jól működő csat segítségével pillanatok alatt beállítható a pántok hosszúsága szinte bármilyen fejformához. A többi Uvex fejvédőből már ismert monomatic állcsat is megtalálható az I-VO CC-ben, melynek az a lényege, hogy akár egy kézzel is könnyen kicsatolható a fejvédő és a csaton egy gomb segítségével több fokozatban állítható az állpánt szorossága, ezenfelül a fölösleges állpánt szivacsborítást is kapott, így az sem sem fogja kidörzsölni az állunkat.

Uvex_I-vo_CC

Passzív védelemként fényvisszaverő matricák díszítik a fejvédő hátulját és ha valaki úgy gondolja, hogy villogót rögzítene a sisakra, akkor azt is megteheti, az I-VO CC kompatibilis az Uvex triangle LED-jével. Sildje levehető, bár a patentos rögzítés miatt hosszútávon a gyakori fel-leszerelés nem ajánlott, döntsük el, hogy hogyan szeretnénk használni, véleményem ebben a kérdésben az, hogy ez egy tipikus sildes fejvédő, az áll jól neki, ne akarjunk feltétlenül országúti modellt varázsolni belőle. 2 méretben és 7 színben kapható.

JELLEMZŐK:
>In-Mold
>3D IAS 2.0 (fejméret állító rendszer)
>24 szellőzőnyílás
>Gyorsan száradó szivacsok
>Monomatic állcsat
>Szivacs az állpántnál
>FAS, a pántrendszer könnyen személyre szabható
>Rovarháló
>Fényvisszaverő elemek
>Levehető sild
>Uvex triangle LED kompatibilis
>EN 1078 / TÜV GS / CE
>Made in Germany
>2 méretben: 52-57cm, 56-61cm
>7 színben

Tömeg: 295 gramm (56-61cm méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 21 990 Ft.

További információ a gyártó honlapján:
http://www.uvex-sports.com/en/cycling/cycling-helmets/uvex-i-vo-cc-green-black-mat/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo