fbpx

Újabb tárcsafék-sztori, Kittel megviccelte Caleb Ewan-t Abu Dhabi-ban

Bár alig kezdődött el a 2017-es szezon, újra adódott alkalom, hogy profi versenyzők az országúti tárcsafék használatának korlátozását szorgalmazzák…

Kittel tárcsafékes bringán kezdte a szezont, akárcsak csapattársa, Tom Boonen

Kittel tárcsafékes bringán kezdte a szezont, akárcsak csapattársa, Tom Boonen

kittel_tarcsafek_2

Doull cipője

A csütörtökön kezdődő Abu Dhabi Tour első szakaszán a győzelemre is esélyes Marcel Kittel (Quick Step) bukásba keveredett az utolsó kilométeren, és a Team Sky versenyzője, Owain Doull szerint súlyos sérülést okozhatott volna a féktárcsája, de szerencsére csak a cipőjét vágta meg a rotor.

Doull a twitteren és nyilatkozatokban is szóvá tette, hogy nem sokon múlt a súlyos sérülés, és szorgalmazta, hogy ismét függesszék fel a tárcsafékek használatát, egészen addig, amíg védőborítással nem látják el ezeket az alkatrészeket. Az arab WorldTour viadal első etapján egyébként Mark Cavendish (Dimension Data) nyert, megszerezve idei első győzelmét.

Cavendish első idei győzelme

Cavendish első idei győzelme

Másnap Marcel Kittel „rendes” volt, nem kötelezte rá senki, de átült hagyományos kerékpárra. Érdekesség, hogy kapott egy defektet a verseny hajrájához közeledve, és így nem derült ki, hogy tovább tartott volna-e a kerékcsere tárcsafékes bringával. Hagyjuk azonban most ennyiben a slágertémát, hiszen a 2. szakasz vége is tartogatott nem mindennapi sztorit.

Ewan már ünnepel...

Ewan már ünnepel…

Történt ugyanis, hogy Kittelnek meglehetősen hátulról kellett indítani a sprintet, és úgy tűnt, Caleb Ewan (Orica-Scott) fogja lejátszani a meccset Cavendish-sel. Az ausztrál sprinter volt a gyorsabb, már emelte is a kezét, de érkezett hátulról nagy sebességgel a német és belökte a kereket Ewan elé. Az Abu DHabi pikantériáját adja még, hogy a négy legjobb klasszikus sprinter, Cav, Kittel, Greipel és Ewan is itt van a mezőnyben.

Így lökte be Kittel a bringát Ewan elé

Így lökte be Kittel a bringát Ewan elé

Ma hegyi etappal folytatódik a négynapos viadal, melyen várhatóan eldől az összetett verseny is.

Eredmények: http://www.procyclingstats.com/race/Abu_Dhabi_Tour_2017_Stage_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo