fbpx

Tour of Oman: Froome, Contador, Evans – videó

Chris Froome, Alberto Contador és Cadel Evans: akár a Tour de France dobogójának is beillene az UCI 2.HC kategóriás Tour of Oman végső sorrendje. Nem született meglepetés az utolsó, 6. etapon, az összetett sorrend nem változott, a szakaszgyőzelemről pedig sprintbefutó döntött.

Az Ománi Körverseny hatodik napján, a közötti Hawit Nagam Park és Matrah Corniche közötti144 kilométeres etapon az összetettet vezető Chris Froome páholyban érezhette magát, csapata, a Sky könnyedén szerelte a nap szökevénycsoportját, majd kontrollálta a pelotont.

A szakaszgyőzelemért hajrázó sprinterek közül a francia bajnok, Nacer Bouhanni (FDJ) volt a leggyorsabb, az ausztrál Matthew Goss (Orica-GreenEdge) és az amerikai Taylor Phinney (BMC) előtt. Froome a biztonságos 31. helyen érkezett a főmezőnyben, és megszerezte az összetett győzelmet.

Nagyon örülök, különleges érzés, hiszen ez életem első körverseny győzelme. Bármilyen siker olyan ellenfelekkel szemben, mint Contador, Evans vagy Nibali, nagyon értékes. Őszintén szólva nem gondoltam előtte, hogy megnyerem a versenyt, talán a top 5-be vártam magam. Nagy önbizalommal tölt el ez a siker, és a csapat bizalmát is megerősítette irántam. – nyilatkozta az összetett győztes kenyai születésű brit, aki a ponttrikót is hazavihette.

Videó összefoglaló:

A Tour of Oman összetett végeredménye:

1 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 23:28:33
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Team Saxo-Tinkoff 0:00:27
3 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:39
4 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 0:00:50
5 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale 0:01:13
6 Johann Tschopp (Swi) IAM Cycling
7 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:01:19
8 Kenny Elissonde (Fra) FDJ 0:01:34
9 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:01:44
10 Maxime Bouet (Fra) AG2R La Mondiale 0:01:57

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo