fbpx

Tirreno-Adriatico: Rodriguezé a szakasz, Nibalié a jóváírás – videó

A tegnapi naphoz hasonlóan a Tirreno-Adriatico hatodik szakasza is az utolsó kilométereken dőlt el. A katalán Joaquín Rodriguez meglepte az utolsó kilométeren indított támadásával az élbolyt, s Sagan hiába áldozta be magát Nibaliért az üldözésben, nem érték utol Puritót…

Az Offida környékén, körpályán kijelölt 181 kilométeres szakaszt a kezdetekben egy hét főből álló – Betancur (Acqua&Sapone), Laverde (Colombia-Coldeportes), Vichot (FDJ-BigMat), Amador és Samoilau (Movistar), Pauwels (Omega Pharma-Quick Step) és Selvaggi (Vacansoleil DCM) – szökés jellemezte, amit szokás szerint a verseny utolsó körében tervszerűen szerelt a főmezőny.

Bár a szakaszt az utolsó kilométeren robbantó Rodrigez nyerte, de ez egyáltalán nem zavarta a második helyet megszerző Vincenzo Nibali-t, aki így 6 másodperc jóváírást zsebelhetett be. A végső sprintbe több-kevesebb sikerrel még Danilo Di Luca és Domenico Pozzovivo próbáltak beleszólni. Korábban, egy meredekebb részen lehetett még látni egy sikertelen elmenési próbálkozást Scarponitól.

A mai napot követően hárman (Chris Horner, Roman Kreuziger és Vincenzo Nibali) is esélyesek lehetnek a végső győzelemre, ami a holnapi, 9 kilométeres egyenkénti indítású időfutamon fog eldőlni, a különbség mindössze 5 másodperc Horner javára Kreuzigerrel, és 6 másodperc Nibalival szemben, vagyis hasonlóan a tegnap véget érő Párizs-Nizzához, minden nyitott a zárószakasz előtt, hiába áll a papírforma szerint a zászló Hornernek, bármi megtörténhet.

A 6. szakasz eredménye:
1. Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team     4:38:27
2. Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale
3. Danilo Di Luca (Ita) Acqua & Sapone
4. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan
5. Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale
6. Wout Poels (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team

Az összetett állás:
1. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan     29:27:06
2. Roman Kreuziger (Cze) Astana Pro Team     0:00:05
3. Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale     0:00:06
4. Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale     0:00:45
5. Michele Scarponi (Ita) Lampre – ISD     0:00:47
6. Johnny Hoogerland (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team     0:00:48

Az 5. szakasz

A 4. szakasz

A 3. szakasz

A 2. szakasz

Az 1. szakasz

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo