fbpx

Tirreno-Adriatico: Cavendish büntetett a hajrában! – videó

Cavendish hatalmas hajrája tett pontot a Tirreno-Adriatico második szakaszának végére. A Sky Procycling csapat brit versenyzőjének a mai volt az idei negyedik győzelme, országúti kerékpáros pályafutása során pedig a 83.

A jelek szerint kiváló formában lévő világbajnok nem sok esélyt hagyott ellenfeleinek. A befutóig a versenyt két olasz bringás, Stefano Pirazzi (Colnago) és Diego Caccia (Farnese Vini-Selle Italia) hosszú szökése jellemezte, amit a mezőnynek a táv vége felé sikerült csak behoznia.

Cavendish az utolsó hatvan kilométeren végig a főmezőny élén helyezkedett, fél szemével a Tirreno-Adriatico versenyen köztudottan jó formában lévő, idén a viadalra visszatérő Oscar Freire Gomezt figyelve.

A célegyenesben kettejük közt kialakuló párharcba próbált még beleszólni Farrar, Sagan és Modolo, de nem sok sikerrel. A befutót követően Matthew Goss-nál maradt az összetettbeli első hely.

Néhány kilométerrel a mai szakasz vége előtt csúnya bukás borzolta a mezőnyhajrára készülő bringások idegeit, ami Michael Matthews számára végződött a legszerencsétlenebbül. A Rabobank ausztrál versenyzőjét kivizsgálás céljából kórházba szállították. Mivel a baleset a szakasz utolsó három kilométerén belül történt, ezért a bukásba keveredett, valamint a miattuk megállni kényszerült versenyzőknek nem kell aggódniuk az időkülönbség miatt. Az olaszok bánatára egyik nagy kedvencük, Michele Scarponi is belekeveredett a nem várt csihi-puhiba.

A 2. szakasz eredménye:
1. Mark Cavendish (GBr) Sky Procycling
2. Oscar Freire (Spa) Katusha
3. Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda
4. Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
5. Sacha Modolo (Ita) Colnago-CSF Inox
6. Kenny Van Hummel (Ned) Vacansoleil-DCM

Az összetett állás:
1. Matthew Harley Goss (Aus) GreenEdge Cycling Team     6:51:13
2. Stuart O’Grady (Aus) GreenEdge Cycling Team
3. Sebastian Langeveld (Ned) GreenEdge Cycling Team
4. Cameron Meyer (Aus) GreenEdge Cycling Team
5. Mark Cavendish (GBr) Sky Procycling     0:00:13
6. Tyler Farrar (USA) Garmin – Barracuda

Az 1. szakasz

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo