fbpx

Te is lehetsz szerencsés és sikeres! Itt a recept!

Általában úgy gondolják az emberek, hogy ők vagy szerencsések, vagy nem. De valóban lehet különbséget tenni szerencsés és nem szerencsés ember között? Ráadásul általában az sikeres, aki szerencsés is egyben, igaz? És ezek a sikeres emberek a szerencséjüknek köszönhetik a sikereiket? Meglepően nagy százalékban igen! De mielőtt még temetnéd a kevésbé szerencsés embereket, tudnod kell, hogy a szerencséért voltaképp megdolgoztak a sikeres emberek. Így már érdekes a történet, igaz? Lássuk kicsit konkrétabban, miről is írtam eddig!

Különbség szerencsés és szerencsétlen ember között

Richard Wiseman nevéhez fűződik egy kutatás, amiben a magukat szerencsésnek ill. szerencsétlennek valló emberek vettek részt. Ebben a kutatásban megállapította, hogy igenis van különbség a két csoport között, de nem abban, hogy szerencsések-e vagy sem. A magukat szerencsésnek valló emberek sokkal optimistábbak és extrovertáltabbak, míg a szerencsétlen csoport hajlamosabb volt az idegeskedésre és a depresszióra. Ezáltal a szerencsések sokkal szocializáltabbak is voltak, több emberrel tartották a kapcsolatot. Ez hosszú távon jelentősen megnöveli a szerencsés lehetőségek számát, az esélyt valami új és jó dolognak.

A magukat szerencsétlenebbnek gondoló emberek többet is szoronganak, így nehezebben is veszik észre a kínálkozó lehetőségeket, vagy nem mernek belevágni.

Mondj igent az új dolgokra!

Jelentősen meg tudod növelni a szerencse esélyét, ha egyszerűen kipróbálsz új dolgokat, kevesebb dologra mondasz nemet. Fogadd el a meghívásokat társaságokba, ne félj attól, hogy megismerj új embereket, új lehetőségeket. Ne félj belekezdeni valami újba! Olvasd el Szendrei Ádám cikkét, melyben közel 40 jövedelmező vállalkozási ötletet találsz! Lehet, hogy épp a te életedet megváltoztató ötlet is a listán lapul! Nem tudhatod, csak ha megnézed őket.

Persze az is lehet, hogy nincs köztük, de valamelyik ötlet elindít benned egy olyan gondolatmenetet, mely vége egy olyan saját ötlet lesz, ami megváltoztatja az életed! Legyen velük szerencséd!

Hallgass a megérzéseidre!

Szinte minden szerencsés ember úgy nyilatkozik, hogy hallgat a megérzéseire. Na nem a befektetéseivel kapcsolatban, ott érdemes egy szakember véleményét is meghallgatni, ill. nem érzelmi alapon dönteni, hanem racionálisan. De a döntéseid során vagy a “mibe vágjak bele?” kérdéskörnél jól jöhet, ha olykor hagyatkozol a megérzéseidre.

Csak optimistán!

Te kivel kötnél szívesebben üzletet, egy savanyú képű, befásult üzletemberrel vagy egy életvidám, mosolygós partnerrel? Nem olyan nehéz döntés. Ha optimista vagy, és pozitívan gondolsz az életedre, a lehetőségeidre, akkor annak meg lesz az eredménye. Nyitott szemmel fogsz járni, észre fogsz venni olyan dolgokat, amiket magadba fordulva nem látnál meg. Ez pedig garantáltan jó hatással lesz a társas kapcsolataidra is, mely egyenes út a szerencséhez.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo