fbpx

Szorosabb Kittel-győzelem a Tour de France-on, Froome bukott

Nem örülnek ma a Team Sky háza táján, ugyanis a test számára legfájdalmasabb, kockaköves szakasz előtt bukásba keveredett a címvédő Chris Froome…

Chris Froome

Chris Froome

A Le Touquet-Paris-Plage és Lille közötti 163,5 kilométeres szakasz a francia Thomas Voeckler (Europcar) és a spanyol Luis Mate (Cofidis) szökésével kezdődött, de a legfontosabb esemény a táv első felében egy baleset volt. Chris Froome keveredett bukásba, de tudta folytatni a versenyt, a mezőnyben érkezett.

így várják a pavék a mezőnyt

így várják a pavék a mezőnyt

Az orvosi jelentések szerint felületi sérülései vannak, egyedül a csuklóját fájlalta komolyabban, amire kapott egy rögzítő kötést is. Sajnos a holnap teljesítendő kockaköves szektorok duplán fognak így fájni a Sky kapitányának, iszonyú kemény nap elé néz. Volt aki bukás után nem vállalta a további versenyt, Andy Schleck (Trek) a tegnapi esése után ma már nem állt rajthoz.

Marcel Kittel

Marcel Kittel

A szakasz során az eső is többször eleredt, ami szintén a holnap teljesítendő pavék állapota szempontjából fontos. Az ötödik etapon minden bizonnyal fokozottan veszélyes kockaköves szektorok várják majd a mezőnyt, megjósolhatatlan, mi fog történni, csak reménykedhetünk, hogy megússzák a bringások nagyobb baj nélkül. Ha komoly csapadék lesz, talán még a szakasz módosítását is érdemes megfontolni a szervezőknek.

Visszatérve a mai napra, Voeckler és Mate egészen addig tempózott együtt, amíg Mate defektet nem kapott, az utolsó 50 kilométert már egyedül kezdte meg a francia. A mezőny nyugodt tempóban érte utol, az utolsó 10 kilométerre pedig fokozódott a sebesség. Érdekesség, hogy rengeteget dolgozott az Omega Pharma-Quick Step, annak ellenére, hogy már nincs soraikban Mark Cavendish, akit Mark Renshaw próbál pótolni, kevesebb sikerrel.

10463038_699480203434695_1592458260525150544_n

Az utolsó kilométerek lendületét több kanyar is megtörte, még 200 méterrel a cél előtt is kanyarodott enyhén az út. A felvezetés a szokásosnál korábban szétesett, a sprintereknek improvizálni kellett. A norvég Alexander Kristoff (Katyusa) a belső ívet választva hosszú hajrát nyitott, sikerült is előnyt kiharcolni a többiekkel szemben, de Marcel Kittel (Giant-Shimano) az utolsó 20 méteren kerülte ki végül, s nyert fél kerékpárral. Az összetettben nem változott a helyzet.

BsCHI0HCAAIfZWM

 

Videón a negyedik szakasz összefoglalója.

Tour de France 4. szakasz eredménye:

1 Marcel Kittel (Ger) Team Giant-Shimano 3:36:39
2 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha
3 Arnaud Demare (Fra) FDJ.fr
4 Peter Sagan (Svk) Cannondale
5 Bryan Coquard (Fra) Team Europcar
6 André Greipel (Ger) Lotto Belisol
7 Mark Renshaw (Aus) Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team
8 Danny Van Poppel (Ned) Trek Factory Racing
9 Davide Cimolai (Ita) Lampre-Merida
10 Daniel Oss (Ita) BMC Racing Team

Összetett állás:

1 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 17:07:52
2 Peter Sagan (Svk) Cannondale 0:00:02
3 Michael Albasini (Swi) Orica Greenedge
4 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
5 Alberto Contador Velasco (Spa) Tinkoff-Saxo
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team
7 Christopher Froome (GBr) Team Sky
8 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto-Belisol
9 Bauke Mollema (Ned) Belkin Pro Cycling
10 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team

 

Tour de France rovat a Bikemagon: https://bikemag.hu/tour-de-france-2014

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo