fbpx

Szlovéniában kezdődött a Tour de Hongrie-utáni újabb versenyblokk

Két magyar országúti kerékpáros csapat, a Szuper Beton Team és az Epronex-Special Bikes gárdája is rajthoz állt az Europe Tour sorozatba tartozó GP Kranj versenyen az elmúlt hétvégén.

A szlovéniai városban már szombat este elkezdődött a program egy 800 méteres, technikás pályán zajló kritériummal afféle átmozgatásképpen. Másnap egy több mint 10 kilométeres nagykör és egy 3 kilométeres kiskör várta a versenyzőket Kranjban, nagyon jó, ritmusos pályát biztosítva. Az UCI 1.2 kategóriás versenyen 155 km-t kellett teljesíteni, a győzelmet az olasz Mattia De Marchi szerezte meg.

Az Epronex-Special Bikes csapata

Az Epronex-Special Bikes csapata

A magyarok közül a Szuper Beton részéről Filutás Viktor és Lengyel Zoltán tudott értékelt eredménnyel célba érni, az Epronexből a horvát Robert Sangulin ért célba. A Szuper Beton csapatvezetője, Stubán Ferenc nyilatkozott a történtekről és a közeljövő terveiről:

Július 10-én a Magyar Körversennyel – ahol a legjobb magyar csapat voltunk és a legjobb U23-as versenyzőket is mi adtuk – lezárult számunkra egy periódus ami az Europe-Tour sorozatban való versenyzést illeti és most kezdtük újra a versenyzést három hét kihagyás után. Most a Nizzában rendezendő U23-as Európa-bajnokságra készülünk, ennek az első állomása volt a hétvégén a GP Kranj. Felemásra sikeredett, de azt mondom, hogy kezdetnek nem volt rossz.

A Szuper Beton csapata

A Szuper Beton csapata

Lengyel Zoli és Filutás Viktor tudták befejezni a versenyt, Viktor annak ellenére, hogy két defektet is kapott, mindkétszer vissza tudott zárkózni és célba ért. Rózsa Balázs sajnos balszerencsés volt, a verseny utolsó harmadában a szökevénybolyból volt kénytelen kiállni technikai probléma miatt. Lóki Bencéből sokat kivett a múlt heti páros ob-ra való készülés, ahol Viktorral közel 48-as átlaggal megnyerték a bajnokságot, de szép lassan ő is visszarázódik, Móricz Dani kapott kisebb pihenőt, ezután állt rajthoz.

Folytatjuk a munkát következő állomás augusztus 11-13-ig a Székely Körverseny lesz, utána két olaszországi UCI 1.2-es U23-as egynapos fogja nehezíteni a felkészülésüket Az Eb-re közvetlen felkészülés utolsó állomása pedig a hatnapos Bolgár Körverseny lesz, augusztus 28-ától szept 2-áig, közötte közös felkészítő edzések szerepelnek a tervben. Több mint 10 versenynap megfelelő felkészülés Viktornak a 14-ei időfutamra, illetve a többi srácnak a 16-án megrendezésre kerülő mezőnyversenyre, amire egy kőkemény pályán kerül sor Nizzában és Nizza környékén.

A részvétel érdekében megírtam a kérvényt a Magyar Kerékpáros Szövetség országúti szakág vezetőjének és vezetésének. Remélem, hogy a kérés kedvező elbírálásban részesül és megengedik, hogy saját költségen részt vegyünk az U23-as Eb-n Bizakodva nézek az Eb elé, szeretném, hogy minél többen értékelhető eredménnyel teljesítsék ezt a nehéz körpályán zajló versenyt, illetve 2-3 ember az első 50-ben, a mezőny első harmadában végezzen.

4-5000 versenykilométer van minden srác lábában, ez a korukhoz képest nagyon jó, bennük a fejlődés lehetősége. Amennyiben sikerrel vesszük a következő hetek akadályait és tudjuk teljesíteni a következő versenykilométereket, nyugodt szívvel állhatunk rajthoz az Eb-n.

A verseny végeredménye: http://www.procyclingstats.com/race/GP_Kranj_2016

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo