fbpx

Szimplán szívatnak minket tovább? Itt az 1×12-es SRAM szett!

Nagyon megoszlanak a vélemények a szimpla hajtóműves váltórendszerek kapcsán. Van aki imádja, van aki gyűlöli, de azon a tényen, hogy egyre jobban terjed, nem lehet változtatni. És most újabb szintet lépett a SRAM, mivel bemutatta az 1×12-es XX1 Eagle, és X01 Eagle szettjeit.

Neked bejön?

Neked bejön?

Pár napja járta körül az internetet a SRAM videója melyben elbúcsúznak a montis szettek esetében az első váltótól. Már ekkor sejthettük, hogy hamarosan érkeznek az újabb szimpla hajtóműves szettek, de hogy rögtön két 12 sebességes rendszerrel indítanak, azért az meglepő volt, bár cikkeztek már erről a bennfentes hírportálok.

Persze a csúcson kezdenek, így XX1 Eagle, és X01 Eagle néven fognak futni a szettek. A hátsó sor a kulcsa a rendszernek, melynek áttétele 10-50-es. Ez már önmagában elég durva, viszont a súlya mindössze 355 gramm, így várhatóan nem lesz olcsó, mint ahogy a teljes szett sem. Előreláthatóan 1524 eurót fog kóstálni az XX1, és 1300 EUR-t az X01.

A váltórendszerek Trigger, és Grip Shift váltókarral is kaphatóak lesznek, így minkét fajta kar  kedvelői megtalálják majd a kedvencüket. A karbon hajtókarokat 30/32/34/36/38-as tányérral lehet választani, úgy tűnik a nagyobb hátsó lánckerék miatt a 28-ast megszüntetik.

A SRAM szélesebb célközönséget jelölt meg, mint a “sima” 11-es XX1 és X01 szettnél. A cross country versenyzéstől az enduróig mindenre jó lehet, bár ezzel szemben azért szkeptikusak vagyunk. Remélhetőleg a Eurobike Media Days eseményen nyáron már első kézből adhatunk információkat milyen is a cucc élőben. Súlyban az XX1 Eagle kompletten 32-es lánctányérral 1456 grammot nyom, ehhez képest egy mechanikus 2×11-es Shimano XTR család 43/24-es hajtóművel 1738 gramm. Azért 300 gramm különbség nem kevés! Az X01 Eagle sem lesz sokkal több a maga 1502 grammos súlyával.

Az átfogás elég jó, de vajon mit mutat majd élőben?

Az átfogás elég jó, de vajon mit mutat majd élőben?

Az új 1×12-es SRAM rendszereket elvileg júniustól meg is vásárolhatod. A pontos árakról, és beérkezésekről kérdezd a Probike kerékpárüzletet!


Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo