fbpx

SuperCross-Kecskemét: Fejes simán, Benkó hatalmasat küzdve nyert – videó

Új pálya mutatkozott be a SuperCross sorozatban a kecskeméti Formont Csoport Kupán, ami az elit férfi győztes Fejes Gábornak (Dr. Bátorfi AKTK) a sima győzelmet szolgáltatta, Benkó Barbarának (Focus XC Team) viszont óriásit kellett küzdenie az első helyért…

A legjobb férfiak

A legjobb férfiak

Ahogy a SuperCross-szervezőktől megtudhattuk, a kecskeméti szabadidőparkban kialakított pályával kapcsolatban céljuk is volt a rendezőknek, hogy legyen egy verseny, ami „igazán országútis”, hogy szerepeljen ilyen is a sorozatban. A terv megvalósult, abszolút erőpályát sikerült összehozni, sok aszfalttal és aszfaltnak beillő döngölt nyomvonallal, technikai kihívások nélkül, a csekély szintemelkedésről egy szánkózó domb gondoskodott.

Fejes hamar magához ragadta a kezdeményezést

Fejes hamar magához ragadta a kezdeményezést

Fejes Gábor így toronymagas esélyesnek számított az elit férfi versenyben, és sikerült is szó szerint rajt-cél győzelmet aratnia, hamar felőrölt mindenkit. Az utolsó két körben már a biztonsági menet is belefért, Buruczki és Búr nem veszélyeztették az első helyét.

A Dr. Bátorfi AKTK versenyzője már magányosan

A Dr. Bátorfi AKTK versenyzője már magányosan

Az ugyanebben a futamban rajtoló U23-as és Master 1. kategória győztesei ma egymásra találtak, a táv második felében Rózsa Balázs (KSI-Schwinn Csepel) és Szabó András (Merida Maraton CST) együtt hajtottak, abszolútban is az előkelő 6-7. helyen célba érve.

Az U23-as dobogó

Az U23-as dobogó

A női versenyen Benkó Barbara jól startolt, bár ahogy elmondta, előzetesen nem örült a hosszú, nyomatós egyeneseknek, de a rajtot végül jól elkapva úgy érezte, halad a bringa. A második körben azonban defektet kapott, ráadásul a kör elején, és a kerékcserével is sok idő elment, nem akart helyére kerülni a fék. Másfél percnyi hendikeppel eredt újra Dósa Eszter (Vitalitás SE-Kross-Nutrixxion) nyomába, akit az utolsó körre végül nagy erőfeszítések árán sikerült elkapni.

Barbi már a cserekerékkel

Barbi már a cserekerékkel

A hölgyekkel közösen rajtoló egyéb kategóriák győztesei is egymásra találtak, de az U19-es Dina Márton (PCCC-Kross) és a Master 2-es Vinczeffy Zsolt már inkább meccseltek, mint egyetértésben tekertek. Zerge az utolsó előtti körben próbálkozott, de sikertelenül, Dina Marci végül meg tudta nyerni a versenyt.

Videón az elit/U23/master 1 futam (by SteveStudio):

A SuperCross-sorozat záró futamára január 5-én kerül sor az etyeki Korda Filmparkban, reméljük se nem „országútis”, se nem „montis”, hanem „cyclocrossos” pályával várnak majd a rendezők, amibe akár a hó is besegíthet majd…

Teljes eredménylista: supercross14_kmet6

A beszámolót még hamarosan frissítjük…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo