fbpx

SuperCross: Fejes Gábor a sorozatban negyedszer, illetve sorozatban harmadszor

Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK) egyre inkább megingathatatlan a SuperCross sorozatban, a mai napon az ötödik futamot, a Palóc Cross-t nyerte magabiztosan Balassagyarmaton, a hölgyek között pedig Benkó Barbara (Focus XC Team) állított be ugyancsak mesterhármast.

Az elit-dobogósok

Az elit-dobogósok

Az évszaknak és az északi országrésznek megfelelően az eddigi leghűvösebb időjárásban állt rajthoz a 138 induló a különböző kategóriákban, népes szlovák kontingenssel. A pálya mondhatjuk jól sikerült, sok kanyargós szekcióval és néhány robbanékonyságot igénylő szakasszal. Némi nehézséget jelentett, hogy a talaj folyamatosan engedett fel, a nap viszont helyenként szárította a nyomot, és így folyamatosan változtak a pályabejáráson “berögzült” ívek.

A gyermek és hobbiverseny után a női/master2/U19 futamban a junior Dina Márton (PCCC-Kross) a cyclocross szakág hazai doyenjével, Vinczeffy Zsolttal (Footstrong) csatázott az abszolút első helyért, végül a fiatalos lendület kerekedett felül a rutinon. Benkó Barbi sem a kategóriatársaival csatázott, sokkal inkább a fiúkkal, és a futamban abszolút 6. helyen ért célba. A másodikként befutó Dósa Eszter (Vitalitás SE-Kross-Nutrixxion) pedig úgy lett érmes, hogy közben egész nap kivette a részét a szervezésből…

Az elit/U23/Master1 futam videón (by SteveStudio):

Az elit/U23/Master1 futamon Fejes Gábor vitte ismét a prímet, amiről így nyilatkozott: “Jól kaptam el a rajtot, az első két körben BuZsóval (Búr Zsolt) kerülgettük egymást, majd leszakadt, de felért a belga Wouter Cleppe, és vele mentünk tovább, vezetett is. Később a felfutásnál szakadtam el tőle, majd 15-20 másodperc előnyt szereztem. Innentől hol közelebb jött kicsit, hol nem. Figyeltem, hogy ha közeledik, akkor én is megnyomtam, kontrolláltam a versenyt.”

Bakter az ezüstért is harapott...

Bakter az ezüstért is harapott…

Adódott a kérdés, hogy ha Gabi ilyen jó formában versenyez, akkor kijelenthetjük-e, hogy már legalább olyan komolyan veszi a cyclocrosst, mint az országutat, amire így válaszolt: “Én nagyon megszerettem és nagy örömmel készülök a versenyekre, sőt, akár “főműsoridőben is csinálnám a cyclocrosst, csak sajnos nincs igazán gazdája nálunk, hogy több lehetőségünk legyen indulni nemzetközi versenyeken. Az országúttal kapcsolatban nagyon sajnálom, ami jelenleg folyik nálunk, szerintem gusztustalanul működik az egész, de persze megpróbálom jövőre úgy űzni azt a szakágat is, hogy örömet okozzon.”

Az U23 és master1 kategóriákban kicsit átrendeződött a dobogó a korábbi futamokhoz képest, master1-ben Kovács István (Ózdi KE) végre győzelmet ünnepelhetett a kategóriát eddig uraló Szabó András (Merida Maraton CST – képünkön) előtt. A harmadik helyen pedig “singlespeed sikert aratva” Tóth András (Hegyibringa) futott be, a balassagyarmati pálya végre kedvezett az egyszerű és könnyű egysebességesnek, tegyük hozzá, Andris “váltott is egyet ma” a futamok közti szünetben. Az U23-asoknál pedig Meggyesi Bercelnek (PCCC-Rose) jött össze végre a győzelem, Fenyvesi Péter (Cube-Csömör) és Rózsa Balázs (KSI-Schwinn Csepel) előtt.

A Palóc Cross teljes eredménylistája: supercross14_bgyarm5

A szervezők beszámolója:

IV. Palóc Cross – Príbeli István emlékverseny

SuperCross sorozat 5. állomása

Rekord létszámú versenyzői részvétel mellett zajlott a balassagyarmati IV. Palóc Cross – Príbeli István emlékverseny. Az időjárás ezúttal megkegyelmezett a rendezőknek, s hómentes pálya fogadta a 138 résztvevőt.

Az új pálya az eddigieknél hosszabbra sikeredett, hiszen több szabadtéri területtel bővült, amelyeken a terep, ill. a talaj állapota sokkal kevésbé időjárás-függő. Sokak elmondása alapján az eddigi évek legjobb pályáját sikerült kialakítani, amelyben helyet kapott egy frissen felásott „homokágy” is.

Az első futam 11 órakor rajtolt, ismét jelentős szlovák részvétellel. A három körös futamot a három U17-es szlovák versenyző fejezte be az élen: Jan Gajdosik, Adrian Foltan és Henrich Hasch, akik mindhárman a CK MSK Ziar nad Hronom versenyzői. Ugyanígy a Master 3 korcsoportban is szlovák versenyzők taroltak, Miroslav Matej, Milan Janosik (mindketten KNaC Ružomberok) és Illik Vlastimil (CK Nitra). Az U17 női futamban Bukovácz Kata diadalmaskodott a sokáig vezető, majd technikai gondokkal küzdő Vas Kata Blanka előtt, aki csak másodpercekkel tolta be a kerékpárját a balassagyarmati Nagy Vanessza (Vitalitás SE előtt.

Az U15-ös fiúknál balassagyarmati siker született: Béla Dávid (Vitalitás SE) hazai pályán nem talált legyőzőre. Mögötte a szlovák Adam Foltan (CK MSK Ziar nad Hronom) és a borsodnádasdi Baranyi Attila (Decathlon Mátéhegyi Bike Team) érkezett.

Egyre többen járnak vissza rendszeresen a hobbi futamok résztvevői közül, ami mutatja, hogy fontos ráhangoló kategória a krosszozásra és jó tanulási lehetőség az egyre sűrűbbé váló életkor szerinti kategóriák között. Gyevát Ferenc (Giant Gyömrő) a harmadik győzelmét zsebelhette be az idei sorozatban.

A 11.45-ös rajtban a juniorok kapták el a legjobban a rajtot. A futam abszolút első helyéért szokás szerint Dina Marci (PCCC) és Vinczeffy Zsolt (Footstrong SE) volt csatában, akik körről-körre távolodtak el ellenfeleiktől. Végül Marci jött ki jobban a lekörözésekből, és magabiztos előnnyel nyerte a futamot és az U19 kategóriát is. Zerge pedig ismét egy Master 2 győzelmet zsebelhetett be. Mögötte Specziár Viktor (Cube Balaton Team) és a szlovák Martin Ranto (CK Dubnica nad Váhom) érkezett a Master 2 kategória legsűrűbb és legnépesebb mezőnyéből. Az U19 második helyén a végig magányosan köröző Zathureczki Márk (Bikeexpress SE) érkezett, majd szokás szerint a kisebbik Dina-testvér, Dániel (PCCC) foglalhatta el a harmadik helyet.

A hölgyek között a futam abszolút 6-7. helyen tekerő Benkó Barbara (FOCUS XC Team) sorozatban a 3.harmadik győzelmét szerezte meg, fokozatosan alakítva ki előnyét. Bő 2 és fél perces hátrányban Dósa Eszter (Vitalitás SE – Kross – Nutrixxion), újabb 2 percre pedig Livia Hanesova (CK Banska Bystrica) érkezett.

A 13.00 órás futam Wouter Cleppe és Fejes Gábor (Team Bátorfi Agria KTK) párharcáról szólt. Az első kör után Fejes, Cleppe és Buruczki (Merida Kőbánya TC) volt a sorrend, majd a második kör végére Cleppe az élre állt, a nap legjobb köridejét produkálva. Ezzel el is lőtte a puskaporát, s a végig egyenletes tempóban versenyző Fejes visszavette a vezetést, és a célig fokozatosan növelte azt. A harmadik helyért izgalmas csata bontakozott ki Buruczki, Búr (Alpinbike Team Giant Endura) és Gajdosík (Bikepro Banska Bystrica) között. Utóbbi az 5. helyről szemlélte az eseményeket, majd egyszer csak egy gyors körrel felugrott Szilárdra, aki azonban az utolsó körben vissza tudta verni a támadását és a 3. helyen gurult át célvonalon. Negyedik Gajdosík, ötödik Búr Zsolt lett.

Az U23-asok versenyében az első kör után Rózsa Balázs (KSI Schwinn-Csepel SE) vezetett, majd Meggyesi Bercel (PCCC) vette át a vezetést, és fokozatosan távoldott Rózsától és Fenyvesi Pétertől (Cube Csömör). Az ismét MTB-vel versenyző Fenyvesi az utolsó körökben robbantott, s magabiztosan szerezte meg a második helyet Rózsa előtt.

A Master 1-es kategória versenyzői izgalmas csatát vívtak ezen a napon, ahol végül kirajzolódtak ez erőviszonyok. Kovács István (Ózdi KE) az 1 órát is meghaladó versengésből győztesként került ki. Mögötte az összetettet vezető Szabó András Balázs (Merida Maraton Team CST), majd a mai versenyre az áttételét jól megválasztó Tóth András (HegyiBringa SE) érkezett.

A futamok után pizza szelettel tölthették fel a versenyzők a szénhidrát-raktáraikat és forró teával melegedhettek.

Az eredményhirdetés rövid tiszteletadással vette kezdetét. Melyen Príbeli Istvánra, a Vitalitás SE Örökös Versenyszervezőjére emlékeztünk. Az eredményhirdetésen az egyedileg készített érmek mellett a fiatalabb korosztályok Jagyutt Péter cukrászmester tortáinak örülhettek, az idősebbek pedig a Szécsény-Mill Kft. gabonatermékeit vihették haza.

A verseny megrendezéséhez fontos támogatást nyújtottak: Szabó Lőrinc Általános Iskola, Buzás Fürdőszobaszalon, Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény, Vitéz István, dr. Rózsa Szilveszter, Ipolyerdő Zrt., és Balassagyarmat Város, valamint a lebonyolításban résztvevő minden személy.

Reméljük, jól éreztétek magatokat, és köszönjük, hogy megtiszteltetek részvételetekkel, hiszen a rendezvény legfőbb támogatói Ti vagytok!

Várunk benneteket december 15-én a SuperCross sorozat kecskeméti állomásán!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo