fbpx

Spyral Tour 55 csomagtartótáska miniteszt

A legnagyobb méretű Spyral kerékpártáska a többnapos, rendszerint összefüggő útvonalat bejáró túrázásra készül, a SPYR Tour 55 a modellnévben szereplő űrtartalommal már jelentős felszerelés szállítására alkalmas. Emellett erős, vízálló alapanyagból, gondos kivitelezéssel készül, a praktikus használatot elősegítő számos figyelmes megoldással rendelkezik.

A fél "háztartás" számára!

A fél “háztartás” számára!

A kerékpártúra a világ megismerésének talán legjobb módja. Ezen belül a legnagyobb kaland kétségtelenül a vándortúra, ahol minden éjszaka más-más szálláson hajtjuk álomra fejünket, az összes holmit magunkkal cipeljük, esetleg még a főzést is a rögtönzött „tábori konyhában” végezzük. Így másoktól teljes mértékben függetlenül járhatunk be egy hosszabb útvonalat, ismerhetünk meg több tájegységet. Ehhez a túratípushoz viszont kerékpárunkat fel kell készíteni a csomagok szállítására is.

Tekintélyes űrtartalom...

Tekintélyes űrtartalom…

A Spyral Tour 55 túratáska a hátsó csomagtartóra rögzíthető, három nagyméretű rekeszével és külső zsebeivel átgondolt, rugalmas tárolási megoldást biztosít. A táska rögzítését sem bízta a véletlenre a kerékpáros kiegészítők népszerű hazai specialistája: a széles csattal záródó heveder mellett négy további tépőzár csatlakozik a csomagtartóhoz. Szükség is van többpontos rögzítésre, hiszen egy ekkora űrtartalommal rendelkező táskában már akár húszkilónyi felszerelés lapulhat. Ráadásul a pakolás lehet igen rendszerezett, lévén három különálló rekesz és öt megfelelően elhelyezett kisebb és nagyobb zsebbe pakolhatunk.

A felső rekesz akkora, mint egy másik gyártó két oldaltáskája együtt!

A felső rekesz akkora, mint egy másik gyártó két oldaltáskája együtt!

Az ellenálló, vízhatlan „Cordura” technikai alapanyag ideális a nagyméretű kerékpáros táskákhoz, a Spyral eme táskáját ugyancsak magas szintű kidolgozás jellemzi. A cipzárak erősek, mindegyik vízzáró borítást kapott, az oldalrekeszek „szegélye” pedig fényvisszaverő borítással is rendelkezik. A csomagtartóra rögzítés rendkívül stabil, a táska még rendesen megpakolva sem mozog a bicajon, nagyobb bukkanókon sem „csapkod”. Ellenben a táskát nem érdemes útközben le- és felszerelni: a bombabiztos hatpontos rögzítés ehhez kétségtelenül nem jó megoldás.

A tetején pedig még egy nagy tároló...

A tetején pedig még egy nagy tároló…

A Spyral Tour 55 táskát „pakolásprobának” vetettük alá, amely pozitív tapasztalatokat eredményezett. Kedvező ára ellenére a megfelelő merevítéseknek, illetve az átgondolt rekesz- és zsebkialakításnak köszönhetően mindkét folyamat zökkenőmentes volt, a virtuális egyhetes túrára szánt felszerelés mind belefért, nem volt szükség utólagos szelektálásra. Ez nagy szó, lévén volt egy kis rátartás a cucc kiválasztása terén, de az utcai gyaloglásra szánt edzőcipőtől a nyári hálózsákon át a „fürdőpapucsig” a Tour 55 minden elnyelt!

A nyereg mögött kisebb zseb szerüntünk telitalálat...

A nyereg mögött kisebb zseb szerüntünk telitalálat…

Bár a Spyral Tour 55 egyáltalán nem csúnya, kétségtelenül kapható tetszetősebb táskamodell is a piacon. A funkcióját viszont maradéktalanul ellátta, minden cipzár vízhatlan borítást kapott, továbbá ezen az árszinten szerintünk nem gyakori az ilyen erős és stabil kialakítás. Ami valóban hiányozhat, az a gyorsrögzítő rendszer, illetve a rekeszek szétválaszthatósága. Persze ez részben szokás, részben anyagi ráfordítás függvénye. Ha megvagyunk a könnyed leszerelhetőség nélkül is, készek vagyunk a leparkolt kerékpár táskájából az értékeket szükség szerint „kimenteni”, illetve nem akarjuk azokat gyalogosan cipelni, akkor szerintünk ne is nézzünk más csomagtartótáska után!

Szerencsére a rögzítést sem bízták a véletlenre!

Szerencsére a rögzítést sem bízták a véletlenre!

Jellemzők:

  • túratáska az eposzi kerékpáros kalandokhoz
  • erős, ellenálló, vízhatlan “Cordura” alapanyag
  • 650 gr/m2 szövetvastagság vízálló poliuretán réteggel kiegészítve
  • fényvisszaverő cipzárszegélyek
  • két oldalsó és a egy felső rekesz
  • négy oldalsó és egy felső zseb, mind vízzáró szegéllyel ellátva
  • 55 liter tároló kapacitás
  • kétkocsis cipzárak
  • vízhatlan cipzárborítás
  • 25 mm-es erős tépőzárak csatos rögzítéssel
  • négy további tépőzárrögzítés a stabilitás érdekében
  • 1105 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 13 800 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Csatos hevederekkel rögzül...

Csatos hevederekkel rögzül…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo