fbpx

Spyral Tour 12 csomagtartótáska miniteszt

Egy stabil kerékpáros csomagtartó és az erre rögzített közepes kapacitású táska elengedhetetlen kelléke a rendszeres kerékpáros közlekedésnek, de hasznos mind az egynapos, mind csillagtúrák során. E célra a Spyral kedvező áron, minőségi, strapabíró kidolgozással kínálja 12 literes csomagtartótáska-modelljét.

A hazánkban rendkívül népszerű Spyral márka a kerékpáros kiegészítők széles palettáját kínálja, amelyek közt számos igényes túratáska is szerepel. A kerékpározás során holmijainkat valamilyen módon cipelni kell – főleg ha közlekedünk vagy túrázunk. Az egynapos kiránduláshoz, csillagtúrázáshoz, illetve a praktikus mindennapos közlekedéshez, munkába járáshoz, bevásárláshoz, ügyintézéshez pontosan a hátsó csomagtartó tetejére rögzíthető, de onnan könnyedén lecsatolható közepes méretű táskára van szükség. A most bemutatott darab a legkisebb űrtartalmú csomagtartóra rögzíthető Spyral táskamodell. Ez nem olyan táska, amely mindössze évente egyszer, a többnapos kerékpártúrához kerül elő a szekrényből: hasznos az év bármely évszakában, a mindennapos közlekedésre rendszeresített kerékpárok „szériatartozéka”. A Spyral túratáska-szettek egyben rugalmasan variálható tárolási megoldást tesznek lehetővé: például a 12 literes modell a hosszabb túrák során akár a két oldalsó táska fölé is kerülhet.

Kellő stabilitás erős, strapabíró szerkezettel párosul…

A felhasznált alapanyagok és a magas szintű kidolgozás ugyancsak az egész éves használatot „támogatja”. Erős, vastag vízhatlanított „Cordura” nejlonszövet alkalmaz, amely a legpatinásabb márkák drága modelljein is visszaköszön. A cipzárak erősek, a felső pedig vízzáró borítást is kap. A praktikus használatot számos zseb segíti elő, az apróbb holmik ezekbe kerülhetnek, jól rendszerezhetők. Ha a kerékpárt lezárjuk, a táska a rögzítésre szolgáló tépőzárak segítségével lecsatolható, a mellékelt vállpánttal vagy a füleket fogva kézben is hordozható. A csomagtartóra rögzítés stabil, a táska még terhelve sem mozgott.

Vállon is szívesen hordoztam...

Vállon is szívesen hordoztam…

A Spyral 12 táskát élesben is kipróbáltuk. Megállapítható, hogy valóban praktikus megoldás a mindennapos kerékpáros közlekedés során. Ezen az árszinten nem megszokott az ilyen erős, stabil kialakítás, szerintünk rendkívül tartós darab válhat belőle. A kapacitása ugyancsak jól eltalált, mindössze néhány esetben bizonyult kissé szűknek, például egy a tervezettnél nagyobb vásárlást követően. Ilyenkor a felső „gumipók” is bevethető: egész jól tartja az alá fogatott „szatyrot”. Ami nem annyira tetszett, az a felső vízzáró cipzárborítás merevsége, amely – legalábbis újkorában – kissé megnehezítette a cipzárhoz való hozzáférést. Továbbá hiányoltuk a logón felüli fényvisszaverő elemeket. A cipzárak működése is lehetne finomabb, de „bejáratással” ez is talán megoldódik. A néhány apró hiányosság ellenére a Spyral Tour 12 hasznos, szerethető darab, ezen az árszinten szerintünk bombavétel!

Jellemzők:

  • csomagtartó tetejére rögzíthető erős táska
  • erős, ellenálló és vízhatlan
  • 650 gr/m2 „Cordura” alapanyag
  • fényvisszaverő “Spyral” logó
  • 12 liter tároló kapacitás
  • erős cipzárak
  • fedett, víztaszító cipzárborítás
  • hálós oldalzsebek
  • cipzáras oldalzsebek
  • utcai használathoz praktikus vállpánt
  • felső “gumipók” a sisak és egyéb holmik rögzítésére
  • 550 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 8200 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A felső hálóra egy újabb "szatyor" vagy a pulcsi kerülhet...

A felső hálóra egy újabb “szatyor” vagy a pulcsi kerülhet…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo