fbpx

Specialized Riprock Expert 24 gyerek kerékpár

Na ki a legmenőbb a suliban? Aki Riprock-kal jár. Hummer az menő 🙂 Na jó elég a szóviccekből, de tény, hogy nem egy hétköznapi kinézetű gyerekbringa a 24×2.8”-os gumijaival. Az tuti, hogy mindenen átmegy, és extra stabilitást ad terepen is. Nem véletlen a fatbike-ok egyre növekvő népszerűsége sem!

specialized_riprock_24_gyerek_kerekpar2

Nehéz megoldani egy félig-meddig fatbike esetében, hogy a gyerekeknek is könnyen használható legyen, de a Specialized az a cég, aki a világon nagyon sok bringás dolgot oldott már meg elsőként, elég csak a rövid tengelytávú 29”-os kerekű Enduro-ra gondolni… Szóval nekiálltak, és a vázgeometria variálásával előállították a ducigumis 24-est, aminek extra alacsonyra engedhető a nyerge, és a felsőcsőhossza a Zero Stack megoldásnak köszönhetően meglehetősen rövidre sikerült.

Természetesen mindenből csak komoly technológiákat használtak, így a váz ugyanazt az A1-es Premium Aluminium ötvözetet kapta, amit a felnőtt bringák is. Kovácsolt papucsokkal látták el, előre pedig Suntour XCT telót raktak, de nem 50 mm-es, hanem 70-es rugóúttal és hidraulikus lockouttal! Nem gyakori látvány gyerekbringában. Természetesen tárcsafékkel készül, és azt sem gagyizták el, így hidraulikus Shimano Deore állítja meg a lendületét. A váltórendszer 1×10 sebességes Deore, a kiegészítők pedig házon belülről érkeznek.

A nagyméretű Big Roller gumik 2.8” szélesek, melyek elég durván néznek ki a kisméretű 24-es keréken, viszont sem egy padka nem hozza zavarba őket, sem a sziklás terep. Ha a gyerek komolyan gondolja a montizást, mi pedig a biztonságát, akkor be lehet írni egy plusz pontot a Riprock 24 mellé! Oké nem olcsó, de a jó dolgok sosem olcsóak. Főleg ha valami jó és menő egyben 🙂 Szerencsére létezik belőle kedvezőbb árú Comp kivitel is.

Forgalmazó: Hauser Kerékpár Kft.

Elérhetőség: https://www.specialized.com/hu/hu/kids/bikes/mountain/riprock-expert-24/118233

Fogyasztói ár: 289 000 Ft (Expert), 199 000 Ft (Comp)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo