fbpx

Specialized Element 1.5 kesztyű

A Specialized Element 1.5 Glove az amerikai kerékpármárkához méltó magas technikai színvonalat képvisel, téli használatra tervezett kesztyű. A legkiválóbb technikai alapanyagok felhasználásával készül, amely közt például megtalálható a Gore® WINDSTOPPER® és a Thinsulate™ bélés.

Az Element 1.5 az egyik legnépszerűbb kesztyűmodell a Specialized ruházati kollekcióban, az elkötelezett kerékpárosok számára nyújt magas színvonalat, kényelmet és funkcionalitást. Az Element 1.5 nem feltétlenül versenyorientált modell, az egész télen bicajozókat, sportolókat vagy közlekedőket célozza meg. A fejlett technikai alapanyagok valóságos arzenálja rengeteg ötletes és hasznos megoldással egészül ki, a világ minden szegletében ismert és elismert amerikai márka mindezt makulátlan kidolgozással fejeli meg.

Thinsulate bélés

Thinsulate bélés

A Element 1.5 a kerékpárral érintkező egyik fontos kontaktuspontot védi a hűvös, nedves, szeles időjárástól, amelyben döntő szerepet kap az anyagba integrált Gore® WINDSTOPPER® membrán és a 100 grammos Thinsulate® bélés. Ezen alapanyagok a technológia csúcsát képviselik, sok cég kínál hasonlót, de a teljesítmény terén ezen próbálkozások rendre sikertelenek. A WINDSTOPPER® például megakadályozza a víz behatolását, mindazonáltal a belül képződött nedvesség elpárologtatását is lehetővé teszi. A Thinsulate® bélés könnyű, vékony és elképesztően jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, így biztosítva az ideális hőháztartást a közvetlen irányítás fenntartása mellett. A Specialized tehát nem bízta a véletlenre a kéz védelmét az időjárás viszontagságaival szemben, mindazonáltal az Element 1.5 még további munícióval is rendelkezik.

Vizesen is tapadó tenyérfelület

Vizesen is tapadó tenyérfelület

A hidrofób, azaz víztaszító Ax suede fit tenyérrész kiváló tapadást és nedvesség elleni védelmet biztosít. A kézfejen található technika alapanyag szélálló, a WINDSTOPPER® membránnal kiegészítve teljes védelmet nyújt az elemekkel szemben. A Specialized Element 1.5 esetében még az apróbb részletmegoldások is speciális fejlesztések eredményei: így a törlőrész Microwipe™ alapanyagú, míg az érintőképernyő kezelését biztosító betét Wiretap™ technológiát alkalmaz.

Winstopper alapanyag - ma a legfejlettebb a piacon...

Winstopper alapanyag – ma a legfejlettebb a piacon…

A Specialized eme népszerű téli kesztyűmodellje sportos szabást kapott, kiválóan párosítható a kerékpáros dzsekik ujjkialakításával. A csuklórészen elhelyezett széles tépőzár akár kesztyűben is könnyen kezelhető, ami a gyors levételhez elengedhetetlen. Zárójelben megjegyzendő, hogy a funkcionalitást meghatározó egyszerű kezelés nem minden gyártónak erőssége!

Profi, könnyen kezelhető záródás

Profi, könnyen kezelhető záródás

Az amerikai márka természetesen a biztonság fokozására is ügyelt, így az Element 1.5 fényvisszaverő nyomatokat is kapott. Télen ugyebár a látási viszonyok nem mindig ideálisak, tehát mindig jól jön a plusz láthatóság. A gyártó helyében mi még finomítottunk volna a nyomatok elhelyezésén, lévén ezek az egyenes kormányt veszik alapul, a koskormány fogása esetén szerintünk kevésbé feltűnőek. Továbbá a kesztyű szabása követhetné jobban a kormányfogás során elfoglalt helyzetet, a behajlítást pedig az Ax suede fit tenyérrész merevsége kissé korlátozza. Viszont ez utóbbi még esőben is tökéletesen tapad, tehát elhagyása helyett inkább az alapértelmezett formán változtatnánk. Elképzelhető továbbá, hogy a szokásosnál nagyobb méretet kell választani, mivel a Specialized kesztyűi az átlagosnál kisebbek.

A nagy "S"

A nagy “S” garancia a magas színvonalra!

A Specialized Element 1.5 csúcstechnikával ellátott téli kesztyű, amely utánozhatatlan védelmet nyújt a kéznek. Relatív vékonyságának köszönhetően a közvetlen irányítás is biztosított, a kényelem elvitathatatlan, a praktikus használat és a funkcionalitás is adott. A tervezők a márkanévhez és az árszinthez méltó lelkiismeretes munkát végeztek. Így ha döntően egyenes kormányos kerékpárt használunk, és nem zavar a tapadós, vízhatlan tenyérrész relatív merevsége, akkor minden bizonnyal megtaláltuk a téli kesztyűk netovábbját!

Jellemzők:

  • hőszigetelt, víz- és szélálló őszi/téli kesztyű
  • bármilyen cudar időjárási körülmény között hatékony védelmet nyújt
  • többrétegű felépítés
  • Gore® WINDSTOPPER® membrán
  • Thinsulate® 100 g bélés
  • nedvesen is maximálisan tapadó Ax suede fit tenyérrész
  • kiváló hőszigetelés és védelem alacsony tömeg és közvetlen érzet mellett
  • nedvességelvezető tulajdonság
  • bélelt csuklórész könnyen kezelhető tépőzárrögzítéssel
  • biztosítja az ideális hőháztartást
  • Microwipe™ törlőrész
  • fényvisszaverő nyomatok a kézfejen
  • érintőképernyő kezelést biztosító Wiretap™ mutatóujjbetét
  • fekete és figyelemfelkeltő neonsárga színben

Mért tömeg: 114 gramm/pár.

Ajánlott fogyasztó ár: 20 590 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo