fbpx

Rubena 2014: Eurobike Award díjas belső és 27,5”-es MTB gumik a cseh gyártó jövő évi kínálatában

Egyszerűen nagyszerű! Így lehetne jellemezni a GAADI névre keresztelt belső gumit, ami az idei év közepétől érhető el a Rubena kínálatában. Valójában az egész palettára találó ez a megjegyzés, hiszen remek áron juthatunk kiváló gumikhoz, ha a cseh cég termékeit választjuk.

Cserélj gumit olyan gyorsan, akár a Forma-1-ben! – olvashatjuk a GAADI TUBE reklámjában, Nick Heidfeld képe mellett. Mi teszi ezt lehetővé? Az, hogy ennek a belsőnek két vége van, ha úgy tetszik „kígyó” kialakítású, ezáltal ha defekt miatt belsőcserére kényszerülünk, nem kell kivenni a kereket a bringából. Ez főként azoknak hatalmas előny, akik nem gyorszáras, vagy szintén könnyen kiszedhető átmenő tengelyes agyakat használnak. A gyártó elsősorban pedelec kerékpárokhoz ajánlja, mivel hátsókerék defekt esetén ott a leginkább időigényes a csere. Természetesen, ha hagyományos belsőt cserélünk, akkor azt valahogy el kell vágni a kivétel során. Örömteli, hogy gyakorlatilag minden kerékmérethez elérhető, a 20”-os gyerekbringától kezdve, a trekking gépeken át egészen a 29”-es MTB-ig. A friedrichshafeni kiállításon is értékelték a Rubena újdonságát, tudniillik Eurobike Award díjjal jutalmazták a kiegészítők kategóriájában innovatív kialakításának és kiemelkedő minőségének köszönhetően.  Bővebb információ korábbi cikkünkben!

Rubena GAADI belső egyik vége

A Rubena GAADI belső egyik vége

MTB külső gumik terén a Rubena sem maradhat ki a trend követéséből, jól ismert mintázatú modelljeiket 26” és 29” mellett, jövőre 27,5”-es méretben is kínálják, a gyors, száraz pályákra szánt Zefyros kivételével.A keményebb, sziklás –gyökeres ösvényekre optimális Kratos esetén újdonság az enduro gépekre passzoló 2,45”-ös szélességű változat.

Rubena Kratos 2,45"-ös szélességben

Rubena Kratos 2,45″-ös szélességben

A Scylla jelenti az ászt a pakliban, mintázatát nézve, a nagyobb sár kivételével minden talajon jól boldogul. Ezt a típust használja legtöbbször Jan Skarnitzl is, a csehek olimpikonja, aki az idei cross country Európa- bajnokságon a 9. helyen végzett.

Rubena Scylla mintázat és a színben is elkülönülő két komponens

Rubena Scylla mintázat és a színben is elkülönülő két komponens

A Charybdis nagyobb bütykökkel rendelkezik, melynek előnye sárban és csúszós körülmények között mutatkozik meg.

Rubena Charybdis 27,5"-es kerékhez

Rubena Charybdis 27,5″-es kerékhez

Ezek a külsők mind kaphatóak a belsővel kompatibilis Racing Pro kivitelben, továbbá a belső nélkül használható Tubeless Supra változatban is egyaránt 127 TPI szövetsűrűséggel, aramid peremmel. Az összetétel csúcs gumikhoz méltóan kétkomponensű, puhább, jobban tapadó anyaggal az oldaléleken és keményebb, lassabban kopó futófelülettel. 29”-es méretben a 2,25”-ös szélességű tubeless Scylla 620 grammot nyom, ami igen kedvező adat szerintem.

Remek ár-érték arányú a tubeless kivitel is

Remek ár-érték arányú a tubeless kivitel is

A Scylla és a Charybdis drótperemes változatban is kapható, azok örömére, akik edzőbringájukon is ugyanolyan mintázatú gumit szeretnek használni, mint versenyzéshez. Sokat segít, ha nem a megmérettetés közepén kerülünk képbe külsőnk tapadási korlátaival. Gondolom sokakban felmerült, hogy a német konkurensek is beszerezhetők drót és kevlár peremes változatban is, csak árban teljesen más kategóriát jelentenek, körülbelül dupla költséggel nyugodtan számolhatunk.

Újdonság a Defender Speed slopestyle gumi, ami a korábbi Defender könnyebb, jobb gördülési ellenállású változata a bike parkok kedvelőinek. Freeride és DH vonalon a Triton és a Highlander közül lehet választani.

Rubena Defender Speed

Rubena Defender Speed

Országúti modelleknél a Phoenix típus sárga színben is megjelent. A „főnix” is Racing Pro anyagösszetétellel készül, 23 mm-es szélességben kapható és megközelítőleg 190 grammot nyom.

Rubena Phoenix különböző színekben

Rubena Phoenix különböző színekben

A kínálat részét képezik a rengeteg méretben és típusban elérhető trekking külsők is. A különböző extrák lehetnek például: szúrásos defekt elleni védelem, fényvisszaverő csík az oldalfalon, kopásjelző. Könnyen belátható, ezáltal mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő kombinációt.

Szöges gumi is kapható a Rubena jövő évi kínálatában

Szöges gumi is kapható a Rubena jövő évi kínálatában

További hazai Rubena információk: http://www.rubena.co.hu/

Facebook elérhetőség: Rubena Kereskedelmi Kommunikáció – Magyarország

01_Logotyp_RUBENA-WinnersChoice_neg_MAC-rohy

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo