fbpx

Rózsaszínű reggeli: “Nyertem én már időfutam OB-t is”

Rigoberto Urán rendesen kiosztotta tegnap a perceket ellenfeleinek, amellyel még saját magát is meglepte. Lássuk hogyan értékeltek az összetettre esélyes versenyzők.

Uran rózsaszínben (Fotó: Giro d'Italia - RCS)

Uran rózsaszínben (Fotó: Giro d’Italia – RCS)

Nyertem én már időfutam OB-t is – mondta nevetve a befutó utáni sajtótájékoztatón az Omega versenyzője – De még juniorként (egészen pontosan 2003-ban U17-esként).

“Sokat dolgoztunk a Specialized-dal a szélcsatornában, kétszer is ellátogattunk az időfutam helyszínére. (…) Tudtam, hogy időt nyerek Evansen, de nem gondoltam, hogy megnyerem a szakaszt” – tette hozzá Urán, aki beszélt egy kicsit a várható forgatókönyvről is: “Nem egy ellenfelem van, hanem sok: Quintana, Evans, Majka és a többiek.” – mondta, majd kategorikusan cáfolta, hogy szövetségre lépne bármelyik honfitársával: “Nem, nem, nem, azt hiszem mindenki a saját csapatáért teker.”

Quintana a tegnapi kronón - Forrás: Facebook (Movistar Team)

Quintana a tegnapi kronón – Forrás: Facebook (Movistar Team)

Három és fél percre duzzadt Nairo Quintana hátránya (immár honfitársával szemben) az összetettben. A 2013-as Tour 2. helyezettje szerint nem a lábaival voltak gondok, hanem a légzésével, amelyet a szemtanúk észrevételei is alátámasztanak. Quintana a befutó után sokáig a kormányra hajolva köhögött és nehezen bírta összeszedni magát, mire válaszolt az újságírók kérdéseire: “Jelenleg antibiotikumokat szedek, remélem, túlesek a betegségen és a legjobbamat nyújthatom a továbbiakban. (…) A legnehezebb része a versenynek csak most jön, én pedig remélem, hogy addigra visszanyerem az egészségemet.”

Cadel Evans (Fotó: Stefano Sirotti)

Cadel Evans (Fotó: Stefano Sirotti)

Cadel Evans nem először veszíti el a leader trikót a verseny közepén: „Minden jól ment a Girón egészen tegnapig. Kicsit lassú voltam. (…) Óvatosan mentem a lejtmenetben, hogy ne essek el, de a körülmények mindenkinek ugyan olyanok voltak.” – mondta az a ausztrál, akitől szintén megkérdezték, mit gondol a továbbiakról: “Érdekes lesz. Még mindig sok szakasz van hátra és egy új csapatnak lesz lehetősége kontrollálni a versenyt.

Giro d’Italia-jegyzet: a további esélyekről a félidőhöz közeledve

Rózsaszínű reggeli: Megnyerheti-e a Girót Cadel Evans?

Rózsaszínű reggeli: kárjelentés és egy kérdés: „Várni vagy nem várni?”

Rózsaszínű reggeli: amikor a versenyzőknek már tele van a hócipője – jegyzet

Giro-jegyzet 1. – esélylatolgatás a rajt előtt

Giro d’Italia 2014: rajtlista, kik lehetnek a főszereplők?

A 2014-es Giro d’Italia útvonala: szakaszok, adatok, elemzés

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo