fbpx

Rózsaszínű reggeli: kikockázva a bukás, Purito őrjöng, Uran elégedett – videók

Az idei Giro d’Italia alatt reggelente egy kötetlen összeállítással jelentkezünk majd, ömlesztve az olasz körvessennyel kapcsolatos érdekességeket.

Videó összefoglaló a tegnapi szakaszról:

Egyúttal bátorítanánk olvasóinkat, hogy hozzászólásokban nyugodtan osszanak meg további információkat, képeket, legyen minden nap ez a „Giro-fórum”! Íme az első csokor:

Ha valaki nem látta volna tegnap este, talán a Garmin bukására kíváncsi leginkább képekben és videón, nos szerencsénk van, Stefano Sirotti éppen jó helyen volt kamerájával.

giro_garmin

Sajnos kiderült azóta, hogy nem csak az ír Dan Martin, hanem Koldo Fernandez is kulcscsontját törte, így rémálomba illően alakult a Garmin számára az első szakasz. Innentől kezdve az összetett győzelem lehetősége is elúszott, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Hesjedalék rendesen meg fogják kavarni a „trutyit” a szakaszokon, úgymond szabad vegyértékkel mozogva.

Videón az esés:

A topfavoritok közül kétségkívül Joaquim Rodriguez a nagy vesztes, aki nyilatkozatában is– teljesen érthetően – kifakadt:

Ez eléggé el lett cseszve, iszonyú kemény volt, nagyon elfáradtam. Nem akarom leplezni mennyire elkeserít, hogy így kezdődött, de mit lehet tenni? Folytatjuk a küzdelmet, köszönjük mindenkinek a bíztatást!

A Katyusa sor még szárazon rajtolt, de aztán...

A Katyusa sor még szárazon rajtolt, de aztán…

...megkapták a nyakukba a záport

…megkapták a nyakukba a záport

A Katyusa pont a leghevesebb záport kapta el, amiből az utánuk rajtoló Movistarnak is jutott, de a spanyolok mondhatni szerencsésen megúszták, Nairo Quintana is veszített időt, de lehet jobban örül a Puritóval szemben szerzett előnynek, mint amennyire a többiektől összeszedett hátrányt bánja…

Ha megnézzük egyébként az esélyeseket, a nagy nevek így követik egymást: Rigoberto Uran áll a legjobban, őt 2 másodperccel követi Cadel Evans (BMC), Rafal Majka és Nicholas Roche (Tinkoff-Saxo) 18 mp-vel állnak, Michele Scarponi és Fabio Aru +33 mp, Quintana +50 mp, Domenico Pozzovivo (Ag2R) +53 mp, Niemec (Lampre-Merida) +1:15 p, Rodriguez +1:28 p.

Az ír szurkolókat nem zavarta az időjárás

Az ír szurkolókat nem zavarta az időjárás

A Movistar csapatvezetője, Euzebio Unzue is azt mondta: „hogy nem estünk el, már olyasvalami, aminek örülni kell…” Cadel Evans így nyilatkozott: „Elkezdődött a Giro…változó, kiszámíthatatlan körülmények között, a szakaszra nem voltunk jók, de az összetett szempontjából igen.” Uran is pozitívan értékelt: “Nagyon elégedett vagyok a Giro kezdetével, nem mi voltunk a favoritok ebben az összeállításban, Martin és a specialisták nélkül, de kiderült, hogy jó a csapatot alkotunk. Nem nyertünk, de sikerült előnybe kerülni az ellenfelekkel szemben az összetettben. Ez még csak az első nap, de elégedett vagyok a teljesítményünkkel.”

Akik a legjobban örültek

Akik a legjobban örültek

BnORfXgCIAEfNBjA legjobban persze az ausztrálok örültek, illetve egy kanadai, aki 37. szülinapjára rózsaszínű trikóval lett gazdagabb. Persze a szálláson a tortát is átvehette csapattársaitól. Svein Tuft az öröm kifejezésén túl szakmailag is értékelt:

Összevissza fújt a szél, ami nagyon megnehezítette egy kilencfős sornak a versenyt a szűk utcákon. Mindig más oldalra kellett tenni a kereket, és így – ahogy a Garminnál is láthattuk – egy kis hibáért is súlyosan kellett fizetni. Mi nagyon felkészültek vagyunk a csapatidőfutam versenyszámban, de aki ma jó helyen végzett, annak szerencséje is volt.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo