fbpx

Pénzdíjas időfutam verseny a Kab-hegy új kerékpárútján

Hagyományteremtő szándékkal, 2013. szeptember 8-án első alkalommal kerül megrendezésre a Déli-Bakony legmagasabb pontján célba érő VERGA Kab-hegyi kerékpáros időfutam verseny.

A verseny Ajkát a Kab-heggyel összekötő kerékpárút átadásának alkalmából jön létre. A verseny rajtja az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskola, ahol a kerékpárút szimbolikus átadását követően, az időfutam versennyel párhuzamosan a gyerekek ügyességi versenyen vehetnek részt. Az 599 méter magas Kab-hegyet körülölelő erdészeti út lehetővé teszi, hogy csak rövid szakaszokon kelljen egymással szemben haladniuk a versenyzőknek és a futam után a rajthoz visszakerekezőknek.

IMG_7331_filtered

Az útvonal adottságaiból kifolyólag – végig aszfaltozott, szinte mindenhol jó minőségű útburkolat és a durva emelkedőktől mentes, néhol lejtős szakaszok – akár időfutam kerékpárral is indulhatnak a résztvevők. A késői versenykiírás miatt a verseny előtti csütörtökig kedvezményesen 1500 és 1000 Ft-ért (18 éves kor alatt) lehet előnevezni, ráadásul ekkor még rajtidőpont is választható.

Az abszolút leggyorsabb férfi és női versenyző egyaránt 30 000 Ft pénzdíjban részesül. A kategóriák dobogós helyezettjei érem díjazásban részesülnek. 12 kategória került meghatározásra a versenyen, viszont ezek száma az indulók függvényében a verseny rangjának megőrzése érdekében csökkenhet.

A verseny részletei a Bikemag naptárában és a verseny honlapján érhetők el.

 

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo