fbpx

Patrick Morewood új cége 29-es fullyval mutatkozik be

Az egykori tervező, konstruktőr és a Morewood társalapítója egy új márkával tért vissza a Pyga Industries a minőségi szegmensben célozza meg vásárlóit.

Tavasszal jelentette be Patrcik Morewood távozását a róla elnevezett Pietermaritzburgból származó Morewood-Bikes, ami az ő jóvoltából az elmúlt évtizedben nemzetközi ismertségre tett szert. A döntés meglepetésként jött, de érthető, hogy Patrick új kihívásokat és új lehetõségeket keres a kerékpár iparban.

“Az utóbbi hónapban sokat gondolkodtam és kirajzolódott bennem, hogy mit akarok létrehozni és építeni. Körülöttem a barátaim mindegyike jó szakértő a saját területén, akikkel lehetségessé válik, hogy megvalósuljon az álmom. Nagyon izgatott vagyok, hogy az újrakezdés sikerüljön és várom az új kerékpár megalkotását.” – mondta Morewood, a háromszoros dél-afrikai downhill bajnok.

“A kerékpározás egy csodálatos kiváltsága az életnek, akárcsak a kerékpár tervezése és dizájnja. Mióta családot alapítottam és kikerültem a versenyzés cirkuszából inkább a barátaimmal töltöm az időt az erdei ösvényeken, mint a versenypályán. Most ez a fontosabb számomra. Emiatt én csúcs bringákat szeretnék építeni a kerékpárosoknak. Természetesen használhatók lesznek versenyzésre is, de akkor leszek a legboldogabb, ha a mindennapi használatban lesznek. Az általunk épített kerékpárok az első teszteken rendkívül jól szerepeltek. Meggyõzõdésem, hogy az első a funkció, és a forma csak a második. Ez a PYGA Industries szíve.” – meséli Morewood.

“Az utóbbi időben nagyon sok technikai dolog keveredik a kerékpár-tervezőknél, amik csak zavart okoznak és összevisszasághoz vezetnek. Mi az egyszerűségre törekszünk és úgy gondoljuk, hogy ez működőképes és jóra vezet. Úgy hiszem, minden márkának van saját ötlete és elmélete – mi nem fogunk minden évben új kerékpárokkal előrukkolni, csak hogy trendik maradjunk.”

Patrick sosem volt az a típus, hogy egyszerűen csak üljön - ezért már az elejétől egyértelmű volt, hogy nem lesz nagy űr a Morewood Bikes-tól való távozás és az új cég közt. A kerékpárokról eddig csak optimista ígéretek, nagy remények vannak és egy kép a leendő fejcsövekről. "Ezzel kezdődik a kerékpárépítés - megvannak a fejcsövek, nincs visszaút, valamihez oda kell hegeszteni..."

Az első PYGA, ami limitált szériában lesz kapható, egy 110mm-et mozgó, 29″-es kerekű bringa lesz. Ezen kívül egy 29″-es merevfarút is bejelentett Morewood.

„A közeljövőben ki fogunk jönni hosszabb rugóutas bringákkal, esetleg kisebb kerekeket is alkalmazunk.” – mondja nevetve anélkül, hogy több információt mondana el. “Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a 26″-os keréknek, de a PYGA-nak is el kell kezdeni valahol.”

Ez az a pince, ahol Patrick a legtöbb idejét "trógerkedéssel" tölti - legalábbis a felesége így hívja.

Direktértékesítés

A kerékpárok január közepétől lesznek nyilvánosak és a termelés 2012 májusában fog kezdődni. PYGA vázakat, vázszetteket és komplett kerékpárokat is online akar árusítani. Miért? A választ Patricktól kapjuk meg:

“Mi direktben fogadjuk a megrendeléseket – ez az egyedüli lehetőség, hogy a legjobb árakat és a legjobb szervizt adhassuk. Ezenkívül a vásárlók így annyit tudnak kérdezni, amennyit csak akarnak, ezt szinte biztosra veszem és ami rendben is van, mert nem csak egyszerűen mosóport vásárolnak, hanem valószínűleg a legjobb gépet, amit csak lehet.”

Szöveg Tóth András, forrás:  mtb-news.de

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo