fbpx

Parti és Benkó mehetnek az olimpiára

Kolozsváron került sor a mountain bike olimpiai válogatóversenyek második futamára, az UCI C1 Maros Bike XCO Cup-ra. A hazai kvótafutó versenyzőink a múlt hetihez hasonló eredményekkel tértek haza, ezzel férfiaknál és nőknél is eldőlt az olimpiai kvóta sorsa.

fotó: Szakács Zoltán

A három fordulós sorozat első futama a szerbiai Újvidéken kezdődött, ma a romániai Kolozsváron folytatódott és május 6-án zárul.

A hazai kvótafutók közül mindannyian rajthoz álltak: Benkó Barbara (Focus MIG Team), Dósa Eszter (Vitalitás SE), Módos Gabriella (Merida Maraton – CST) valamint Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC), Juhász Zsolt és Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team).

Férfiaknál ismét Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) és Benkó Barbara (Focus MIG Team) győzedelmeskedtek, begyűjtve a második 4 pontjukat. Ezzel mindketten 8 ponttal vezetik a hazai kvótagyűjtést és bebiztosítták maguknak a hazai olimpiai indulási jogot. Buruczki Szilárd és Dósa Eszter 4-4 ponttal második, Juhász Zsolt és Módos Gabriella pedig 2-2 ponttal a harmadik helyen áll.

Az UCI ranglistáján a március 20-i állás szerint a férfiak és nők is egyaránt a 19. helyen állnak, ami mindenképpen bíztató a kvóta szempontjából, továbbá mindkét nemnél számos új UCI ponttal gazdagodtunk, ami tovább erősíti az olimpiai indulási jogot.

fotó: Ride Strong Fitness

Benkó Barbi örömmel újságolta eredményét:
“1. hely Romániában UCI C1-es versenyen! 🙂 60 Világranglista pont és nagy megkönnyebbülés, hogy csak akkor vehetik el tőlem az Olimpiai indulás jogát a magyar lányok, ha nem vagyok a következő verseny rajtjánál, de ott leszek! 🙂 “

Blazsó Marci már az új csapata, a VKE-Nelson színeiben vett részt a versenyen:
“Andrisnak nem sikerült zökkenőmentesen a rajtja, de nagyon szépen versenyzett. Szilárd a verseny során Juhász Zsoltival volt elfoglalva. Rájuk fel is értem egy időre, majd láncszakadás miatt fél kört futnom kellett. Ez közel 5 perces mínuszt jelentett. Örülök, hogy így sikerült, ugyanakkor bánom is, mert ha nincs a technikai probléma, sokkal jobb helyen is végezhettem volna.”

Eredmények:
Elit nők:
1. Benkó Barbara (Focus MIG Team) – 1:39:19

3. Dósa Eszter (Vitalitás SE) – 1:45:41
4. Módos Gabriella (Merida Maraton-CST) – 1:56:32

Elit férfiak:
1. Parti András (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:33:06
2. Marek Galiński (JBG-2 Professional MTB Team) – 1:35:07
3. Adrian Brzózka (JBG-2 Professional MTB Team) – 1:36:12
6. Buruczki Szilárd (Merida Kőbányai TC) – 1:40:04
7. Juhász Zsolt (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:40:46

9. Blazsó Márton (VKE Nelson-Specialized) – 1:43:56
10. Csielka Márk (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:44:25

15. Bogár Gábor (EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team) – 1:49:40
18. Meggyesi Gergő (PCCC) – 1 kör hátrány

A teljes eredménylista itt érhető el 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo