fbpx

Parti Andrást vascsővel támadták meg bringázás közben!

Szabályos autós üldözés szenvedő fele lett ma kétszeres olimpikon mountain bike versenyzőnk, akinek a Soroksári úton ötvennel kellett menekülnie a vascsővel fenyegetőző támadója elől egy értelmetlen közlekedési incidenst követően.

parti_andrasA Waberer’s Areus Cube Team versenyzője, aki nemrég tért haza csapata második edzőtáborából a Kanári-szigetekről, közösségi oldalán így írt az esetről:

Ma újabb leckét kaptam a hazai “közlekedési morálból”…
A Soroksári úton mentem a vágóhíd felé, amikor mellém jött egy kisbusz, és jól rám ordított valaki az ablakon kilógva, egy sörrel a kezében. Én már kissé elszoktam ettől az utóbbi időben, és amúgy is ez volt a második autós, aki veszélyeztetett 5 percen belül, hát bemutattam neki. Aki ismer tudja, hogy nem vagyok túl agresszív az autósokkal szemben, még ha szabálytalankodnak is ellenem, de ez a helyzet megkívánta… Na, erre lelassítottak, megvártak. Én elmentem mellettük, mire elkezdtek jönni mögöttem és dudálni. Ekkor már láttam, hogy egy “intelligens” munkásbrigáddal lehet dolgom. Majd kikerültek, úgy, hogy majdnem felkentek a szegélyre. Mivel hátszelem volt, a következő pirosnál eléjük kerültem. Ekkor már egy vascsövet mutogatva előztek vissza, majd nem sokkal később megálltak, kipattant az egyik, és a vascsővel a kezében kezdett felém futni… Szerencsém volt, mert kb. 50-60-nal tudtam menni a hátszél miatt, így a szembe sávba áthúzva, ki tudtam kerülni. Ezek után már kicsit megijedtem, menekülőre fogtam a dolgot, és amint tudtam, eltűntem a szemük elöl.

Menekülnöm kellett! Ez azért elég gáz…

Nem mellékesen, ha ezt egy amatőrebb bringással játsszák, nem biztos, hogy megússza az áldozat… Szerencsém volt, én megúsztam a dolgot, de mélységesen felháborított, hogy milyen simán játszottak az életemmel, egy vascsővel akartak leütni, illetve autóval elcsapni!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo