fbpx

Pályakerékpár Eb Svájcban: két magyarért izgulhatunk

Október 14-én a svájci Grenchenben elkezdődött a Pályakerékpáros Európa-bajnokság, ahol hazánkat két válogatott versenyző, Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián képviselik.

A kontinensviadalra 2015. október 14-18. között kerül sor, az első versenynapon 18:30-kor indul a program, a férfiak- és nők csapat üldözőversenyének kvalifikációs futamaival. Az Eb-t közvetíti az Eurosport, az első magyar vonatkozású számra pedig csak október 15-éig kell várni. Válogatott sportolóink versenyzését a helyszínen Venczli Krisztián és Berkesi András segíti.

Szalontay Sándor melegít

Szalontay Sándor melegít

A World Cycling Centerben készülő Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK) számára ez a megmérettetés lesz az első abból a hátralévő öt kvalifikációs versenyből, amelyeken sikeresen szerepelve elnyerheti a kvótát a riói olimpiára. Sanyi október 16-án sprintben, október 17-én 1000 méteres állórajtos időfutamban, október 18-án pedig keirinben áll rajthoz. Kvótaszerzésre sprint és keirin számokban van esélye. Érdemes megemlíteni, hogy Szalontay Sándor tartja az Eb-nek otthont adó grencheni velodróm 200 méteres repülőrajtos időfutam pályacsúcsát, a 10,039”-es remek időeredménye egyben felnőtt abszolút magyar csúcs is.

Lovassy Krisztián edzésen

Lovassy Krisztián edzésen

A másik hazai résztvevő Lovassy Krisztián – aki nemrég hosszabbított a luxemburgi Team Differdange Losch UCI-kontinentális csapattal – ezúttal scratch-ben (október 15-én), pontversenyben (október 16-án), 4000 méteres egyéni üldözőversenyben (október 17-én) és selejtezőben (október 17-én) áll rajthoz. Utóbbi versenyszám önálló számként új elem a kontinensviadal programjában, eddig csak az omnium verseny részeként találkozhattunk vele. Lovassy jó esélyekkel indul pontversenyben és scratch-ben egyaránt, hiszen előbbi számban ifjúsági világbajnoki 5. helyezett volt, scratch-ben láttunk már szép győzelmet tőle CL1-es versenyen is.

További információk:

Forrás: Bringasport.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo