fbpx

Öngyilkosságot kísérelt meg a klenbuterollal fennakadó kerékpáros

Szomorú következménye lett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdai bejelentésének, amikor a háromszoros időfutam-világbajnok Michael Rogers pozitív doppingmintájának kommunikálásával egy időben egy fiatal belga kerékpárost, Jonathan Breyne-t is értesítették, hogy hasonlóan az ausztrálhoz, klenbuterol nyomaira bukkantak vizeletmintájában.

Jonathan Breyne

Breyne egy november 5-én, a Tour de Taihu Lake en China versenyen levett mintával bukott, a Pekingi labor klenbuterolt mutatott ki a vizeletmintában (november 8-án megnyerte a 8. szakaszt, összetettben a 8. helyen végzett). Az UCI értesítette a belga szövetséget is, felszólítva, hogy kezdje meg a hivatalos eljárást.

A belga Sudinfo információi szerint Breyne-t annyira megrázta a hír, hogy öngyilkosságot kísérelt meg, begyógyszerezve magát. Szerencsére időben kórházba szállították, ahol gyomormosást hajtottak végre, és stabilizálódott a Crelan-Euphony 22 éves kerekesének állapota.

A hírek annyira lesújtottak, mintha összeomlott volna a világ. Mit tettem, hogy ezt érdemeltem? Semmit, semmit, de semmit. Semmit nem szedtem, de hogyan bizonyítsam ezt be, amikor Kínában volt a verseny – nyilatkozta Breyne a Sudinfo-nak még az öngyilkossági kísérlet előtt, utalva arra, hogy Kínában gyakori a klenbuterollal szennyezett hús kereskedelmi forgalomban.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo