fbpx

Northwave 2019: Hiánypótló flat cipők és új XC, országúti modellek

Az idei Eurobike-on jelentős újdonságokkal találkoztunk a Northwave standon, 2019-ben lesznek flat cipők a patentpedált nem kedvelőknek, az országúti és az XC cipők is teljesen megújulnak, ezenkívül ruházat terén nyitnak a lazább stílust kedvelő montisok felé.

Sokan vannak, akik valamilyen okból nem használnak patentpedált, pl bmx-esek vagy valamelyik extrémebb mtb szakágat űzik vagy csupán nem szeretik a fix rögzítéssel járó pedál-cipő kapcsolatot. Nekik nem egyszerű a cipő választás, főleg Magyarországon, mert kevés gyártó kínál számukra megfelelő, kellően merev és jól tapadó talpú cipőt. A Northwave 2019-ben belép ebbe, az úgynevezett flat cipő szegmensbe, ráadásul nem is egy, hanem két modellel, a Clan-nel és a Tribe-bal.

Mindkét cipőnél kiemelt figyelmet fordított a Northwave arra, hogy maga a cipő rendkívül tartós legyen, hiszen az extrémebb felhasználás során elég nagy behatások érhetik a cipőket. Ezenkívül a talp kialakításába is komoly mennyiségű munkaórát tettek, hogy kellően tapadjon a pedálra és a kerékpározáshoz is megfelelően merev legyen.

A két modell közül a Clan a nagyobb tudású, ami a felsőrészben és talpban is megmutatkozik. A talpa 3 rétegből áll, egy könnyű rezgéselnyelő EVA habból készült rétegből, egy merev, a talp anatómiájának megfelelő rugalmas zónákkal ellátott középső TPU rétegből és a különösen jól tapadó külső talpból. Az utóbbit a Michelin-nel közösen fejlesztette a Northwave, mely a Gecko+ nevet kapta, ami állítólag a legtapadósabb anyag a piacon, száraz és nedves körülmények is rendkívülien tapad és emellett tartós is, mintázatát pedig a Michelin Jet XCR gumi ihlette. A Clan felsőrésze jól szellőző szintetikus anyagból készül, melyet a fontos részeken megerősítettek, 3 színben lesz kapható.

 

A Tribe talpa egyszerűbb felépítésű és ezáltal egy kicsivel puhább, mint a Clan-é, viszont a Michelin-nel közösen fejlesztett Gecko alapanyagot és a mintázatot a Tribe is megkapta, ez az alapanyag kicsit keményebb, mint a “plusz” változat, viszont valószínűleg tartósabb is lesz. Szemmel láthatóan a felsőrész kialakítása is más, a védelmek nem olyan erőteljesek benne és a Northwave szerint egy kicsivel gyengébben is szellőzik, viszont megjelenésében sokkal jobban illik az utcai ruházathoz, így akár városi bringán is használható, sőt egész napos viseletre is alkalmas. 5 színben lesz elérhető.

2019-ben az Extreme Pro személyében az új országúti csúcsmodellt tisztelhetjük. A felsőrész és a talp is teljesen új konstrukció, a felsőrésznél debütál az XFrame 2® technológia, mely az elődjéhez hasonlóan tökéletes, nyomáspontmentes illeszkedést garantál. Ezenkívül visszatér a Northwave a két tekerős SLW2 rögzítési rendszerhez, mely a keskeny lábfejű bringásoknak lehet jó hír, mert nekik az egy tekerőssel nehéz volt tökéletesen a lábfejükhöz igazítani a cipőt (a széles és normál lábfejűeknek mindkét megoldás tökélestesen működhet). A felsőrész dizájnja is nagyon ütősre sikerült, a klasszikus színekben, fekete és fehérben lesz elérhető.

A talp az új PowerShape Carbon technológiával készül, a 100% karbon alapanyagú talp az eddig legmerevebb, 15.0-s merevségi indexű lesz, ezenkívül nagy újdonság benne, hogy a talpboltozatot is megtámasztja (hasonlóan, mint a már tesztelt Revolution), így maximális energiaátadást biztosítva hajtás közben. Várhatóan az Extreme Pro az új megjelenéssel és az új felépítésével a teljesítményorientált országútisok között sokak által vágyott cipő lesz.

A XC csúcsmodell a Ghost Pro az Extreme Pro-hoz hasonló felsőrésszel készül, ugyanúgy megkapja az XFrame 2® kialakítást és MTB cipő lévén a sérülékeny helyeken erősítéseket is tettek rá.

A talpon is fejlesztettek az eddigi csúcsmodellhez képest, egy pillekönnyű, full karbon Hyperlight XC talpat kapott a Ghost Pro, melyen a Michelin-nel közösen fejlesztett gumirátétek kaptak helyet, várhatóan sem a tartósságukkal, sem a tapadásukkal nem lesz gond a jövőben.

A csúcscipőkben nem merülnek ki az XC, országúti újdonságok, hanem lejjebb is új modellek sorával találkoztunk, 5 új országúti és 5 új XC cipővel készült a Northwave 2019-re. A cipőfronton további változás, hogy a teljes kínálatból eltűnnek a csatos modellek, innentől csak tépőzáras vagy tekerős cipők közül választhatunk, az eddigi csatok helyén mindenhol megjelenik a finoman állítható mikrometrikus tekerő. Ezenkívül néhány modell neve is megváltozik, pl a népszerű Scorpius modelleket jövőre már Origin néven találjuk.

2019-ben a ruházatban egy új szegmensben jelenik meg a Northwave, jövőre a lazább stílust kedvelő montisoknak, az all-mountain ridereknek is kínálnak teljes ruházatot. Mezek, pólók, nadrágok sora közül válogathatnak majd a feszülős ruházatot nem igazán kedvelők, pl baggy shortokból komoly választék lesz jövőre, melyek közül itthon is elérhető lesz jó pár darab.

 

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo