fbpx

Nairo Quintana a hőségnél is letaglózóbb volt San Luis-ban – videón a csodálatos győzelem

A tavalyi Tour de France meglepetésembere, a kolumbiai Nairo Quintana (Movistar) ellenállhatatlan volt az Arentinában zajló Tour de San Luis körverseny királyetapján, kiosztva a perceket ellenfeleinek a hegyi befutón!

quintana_san_luis_4

A kissé mérséklődő, de még így is iszonyú, 40 fok körüli hőségben zajló hétnapos verseny negyedik napján 169 kilométert kellett teljesíteni, a végén egy 700 méter szintkülönbségű, 10,5 kilométeres emelkedővel, ami átlagban több mint 7%-os meredekséget jelent.

A Cerro Amago-ra vezető mászás lábához együtt érkezett a mezőny, már 20 kilométerre a céltól befogva a korábbi szökevénykvartettet. Az emelkedőt megkezdve már viszonylag hamar támadott az argentin Sergio Godoy (San Luis Somos Todos), akire a nagyágyúk közül Quintana tette a kereket. A duó hamar eltávolodott, immár Quintana vezetésével a többiektől.

quintana_san_luis_5

 

No nem azért, mert a többiek hagyták elmenni a 2013-as Tour hegyi királyát, egyszerűen nem tudták követni. Többen is nyilatkozták a hegyi menők közül – például Atapuma, vagy Anacona – hogy Quintana-val nem lehetett mit kezdeni, az összetettet vezető Phil Gaimon (Garmin) is úgy gondolta, nem fog ennyit veszíteni négy perces előnyéből.

Quintana a hegymenetben magára hagyta végül Godoyt is, csodálatos szólógyőzelmet aratva. Összetettben komoly különbségeket osztott ki ellenfeleinek, már a top 10-ben is három perc fölött hátrányban érkeztek versenyzők. Gaimon 4:15-öt kapott, és így mindössze négy másodpercet őrzött meg előnyéből.

quintana_san_luis_3

 

A Garmin versenyzője a mai 19 kilométeres időfutamon újabb másodperceket szakíthat, de a holnapi szakasz 500 méter szintkülönbségű hegyi befutóján a Mirador del Sol-ra ismét a kolumbiainál lesz az előny, vagyis innentől kezdve a Movistar versenyzője a favorit.

quintana_san_luis_2

Remekül érzem magam, de nem készültem az időfutamra, nem edzettem időfutam-kerékpáron. Ennek ellenére jó formát várok magamtól a kronón is, de a Garmin versenyzőiről tudjuk, hogy nagyon jók az óra ellen, és a csapatuk is erős, jól fogják kontrollálni a versenyt a hátra lévő napokon.

A lehetőséget azonban ki kell majd használni. Gaimon az első hegyi befutón jól teljesített, de az kevésbé volt nehéz és rövidebb is volt, mint a mai. Szeretném még elmondani, hogy a mai sikeremhez a leendő kislányom születése is motivációt adott, ami a legszebb dolog lesz, ami eddig történt az életemben – utalt Quintana a célba érkezéskor látható ünneplésre.

quintana_san_luis_1

A kolumbiai érdekes dolgokat mondott a jövőre nézve is, amiből többen azt a következtetést vonják le, hogy talán még nincs 100%-osan leosztva a Tour és a Giro közte és Valverde között:

10-es skálán 9-est adnék a jelenlegi formámra, ami nagyon jó, ez azt jelenti, hogy még vissza is kell venni kicsit az edzésekből, amíg kiderül, hogy végül is a nagy körversenyek közül hol vár el tőlem csúcsteljesítményt a csapatvezetés. 

Videón Quintana győzelme:

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo