fbpx

Nagy küzdelem a dobogóért Andalúziában, kemény napok következnek!

Egy teljesen új helyszínnel, Andujarban folytatódott az Andalucía Bike Race! Ma 72 km, 1850 m szint teljesítése várt a mezőnyre. A vegyes párosban induló magyar csapat, Poór Brigitta és Motován Miklós holtpontot leküzdve, a 8. helyen fejezte be a mai szakaszt.  
andalucia_bike_race
Brigi:
A tegnapi nap után abban bíztunk, hogy ma egy picit könnyebb, teljesíthetőbb szakasz lesz. Hát, ez sajnos nem jött be. Rengeteg egynyomos kis ösvényen kellett manőverezni. nagyon technikásak voltak mind a lejtők, mind az emelkedők is. Sajnos már a nap elején éreztem, hogy ez ma nem fog menni. Nagyon fáradt vagyok, a lábaim is teljesen oda vannak. A szakasz közben ráálltunk egy viszonylag nyugodtabb tempóra, amit biztosan kibírunk, de semmi több. Nagyon nehéz napok vannak még előttünk. Egyenlőre összetettben is visszacsúsztunk a 4. helyre, de harcolni fogunk a dobogóért!
Miki:
Sajnos rossz napunk volt… Elfáradtunk… A tegnapi szakasz utolsó lejtőjén nagy igyekezetünkben kisodródtam egy kanyarban. Le kellett tennem a lábamat is, hogy ne zuhanjak szakadékba. Ekkor még nem gondoltam volna, hogy ebből bármi problémánk lehet, de sajnos ma reggelre bedagadt a bokám. Sajnos ez is közrejátszhatott, hogy ma egész egyszerűen nem ment. Kifogtak rajtunk a nagyon technikás, egynyomos lejtők, emelkedők. A rajt után már az első emelkedőkön éreztük, hogy ma nem tudunk a dobogóért harcolni, így egy picit visszavettünk, és arra törekedtünk, hogy biztosan célba érjünk. Ma sajnos lecsúsztunk az összetett dobogóról, de van még időnk javítani! Most gyorsan pakolnunk kell, hiszen átköltözünk Cordobába!  Holnap és holnapután is 80 km feletti szakaszok várnak ránk! 
A versenyen az elit férfi páros kategóriában tavalyhoz hasonlóan is indul magyar részről Blazsó Márton (BMC Mesterbike ILB Factory), spanyol párja, Oscar Ferrer társaságában. Lévén az elit kategória UCI-pontszerző, igen erős a mezőny, de Marciék egyre jobb teljesítményt nyújtanak. A prológon 22., az 1. szakaszon 14., ma pedig a 12. helyen érkeztek be, 03:08:20-as idővel, 8:49 perc hátrányban az Alban Lakata-Kristian Hynak (Topeak-Ergon) páros mögött. Összetettben a 14. helyen állnak.

A 3. szakasz eredménye:

1. AMICI DI ANNABELLA 3:44:03
Annabella Stropparo
Piero Pellegrini

2. MTB.FO TREK 3:48:08
Helgi Winther Olsen
Lisette Rosenbeck Christensen

3. AJRAM CAPITAL-ORBEA CYCLING TEAM 4:00:18
Josef Ajram
Sandra Jorda


8. MERIDA MARATON TEAM-CST-BIKEMAG.HU : 4:07:59
Brigitta Poór
Miklós Motován

Összetett:

1. AMICI DI ANNABELLA 10:49:15
Annabella Stropparo
Piero Pellegrini

2. MTB.FO TREK 10:56:05
Helgi Winther Olsen
Lisette Rosenbeck Christensen

3. AJRAM CAPITAL-ORBEA CYCLING TEAM 11:37:08
Josef Ajram
Sandra Jorda

4. MERIDA MARATON TEAM-CST-BIKEMAG.HU 11:38:35
Brigitta Poór
Miklós Motován

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo