fbpx

MMTBSzSz-közgyűlés előtt: nyílt levelek, FEB-jegyzőkönyv…

mtb_old_logo_100A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség vasárnapi közgyűlése előtt a hazánk egyetlen profi mountain bike csapatát működtető SVS Kft. ügyvezetője a nyilvánossághoz kíván fordulni a Bikemagon keresztül, a szövetség működésével kapcsolatosan dokumentált szabálytalanságok okán.

Tóth Árpád, a Waberer’s Areus Cube MTB Team-et és az Elimina Tour versenysorozatot működtető Sport Vision & Solutions Kft. ügyvezető két nyílt levelet juttatott el hozzánk, egyet az MMTBSzSZ-nek, egyet pedig az ernyőszervezetnek, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének címezve.

Előbbiben az olimpiai kvalifikációban kulcsszerepet vállaló profi mountain bike csapatunk működését is érintő súlyos problémákról ír, többek között a műhelytámogatással, a versenyrendezési szerződésekkel, a válogatottak működésével és a közgyűlési jegyzőkönyvekkel kapcsolatban.

Az MMTBSzSz-nek címzett levél ide kattintva tölthető le: mtb_elnokseg_140507

Az MKSZ-hez írott levélben Tóth Árpád ugyancsak a versenyrendezési támogatások költségvetését firtatja: „A megszavazott és a bővített költségvetés értékének eltérése egyáltalán nem elhanyagolható; több 100%-ról van szó.”

 Az MKSz-nek címzett levél ide kattintva tölthető le: mksz_elnokseg_140507

Az MMTBSzSz-nek címzett levelében Tóth Árpád azt is megemlíti, hogy a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnökségének több tagja is úgy gondolta, hogy nem tud azonosulni azzal, ahogyan és amilyen irányba az MMTBSzSz megy, ezért lemondtak a tisztségükről. Esőssy Zsombor még márciusban, Molnár Dénes és Nagy Ádám pedig nemrégiben állt föl. Az SVS Kft. ügyvezetője azt is nehezményezi, hogy az MMTBSzSz miért nem tudatta az elnökségi tagok lemondását a tagsággal?

Papíron az MMTBSzSz elnöksége jelen pillanatban így néz ki: a 7 elnökségi tagból 4-en maradtak (Katona Kálmán elnök, Bányai Péter, Benkó László (mindketten a PCCC-től), és Schettrer Zsolt. Az elmúlt hónapokban az elnök a PCCC-s tagokkal tudott többségi szavazati arányt elérni az elnökségben.

Információink szerint az MMTBSzSz Felügyelő Bizottság ma reggel kiküldött jegyzőkönyve alapján a közgyűlésnek “nem javasolja a (pénzügyi) beszámoló elfogadását”, és  intézkedésre szólította fel a szakági szövetséget a tervszerűbb, átláthatóbb működés érdekében. A javaslatok között szerepel „célokat, feladatokat, határidőket és felelősöket tartalmazó szakmai tervek előterjesztése a közgyűlés elé”, valamint a FEB szorgalmazza, hogy a közgyűlés gyakorolhassa ellenőrző szerepét, továbbá pontos, visszamenőleg előkereshető dokumentációk készüljenek az elnökségi ülésekről is. A FEB javasolja továbbá főállású főtitkár és adminisztratív személyzet alkalmazását is.

A fentiekkel párhuzamosan az Eisenkrammer Károly (Kőbánya TC elnöke) által kezdeményezett ügyészségi bejelentés kapcsán a Fővárosi Főügyészség folytatja a vizsgálatot az MKSz-ben zajló törvénytelenségekkel kapcsolatban. Ennek a vizsgálatnak az eredménye csak hetek (esetleg hónapok) múlva várható.

A tagegyesületek részvételével zajló vasárnapi MMTBSzSz közgyűlésen reméljük, hogy előrelépés történhet a fentieket tekintve, amiről természetesen beszámolunk majd.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo