fbpx

MITAS OCELOT (V85) MTB külső: 2017-től Dynamic és Challenge verziókban is

A MITAS 2017-es újdonságai az új három cyclocross külsőben nem merültek ki, hiszen az általános használatra tervezett Ocelot MTB gumi kapható lesz a fejlettebb alapanyagú, magasabb szövetsűrűségű legújabb Challenge és Dynamic kivitelekben is, amik jelentős minőségi ugrást jelentenek az eddigi alap Classic verzióhoz képest.

OCELOT

A MITAS márkanév nem biztos, hogy mindenkinek ismerős, mert csak két évvel ezelőtt nevezte át a márkát birtokló cégcsoport egy márkanévegységesítési koncepció jegyében a már nagy nevű cseh Rubena-t Mitas-szá. Bár azóta sok mindent megtett a vállalat vezetése, hogy a MITAS név is ott legyen minden kerékpáros fejében, 2015-ben a cég marketingtevékenységének és a termékek remek minőségének köszönhetően a híres dél-afrikai többnapos MTB maraton hivatalos gumiszállítójának választották őket, amely komoly elismerést jelent kerékpáros körökben. Ezenfelül MTB világkupa futamot is szponzorálnak és ennek eredményeképpen a csúcskategóriás gumijaikon megjelenik az UCI logó.

A MITAS-nál nem véletlenül az ocelotról, azaz a párducmacskáról nevezték el ezt a gumiabroncsot, hihetetlenül fürge és emellett mindenhol megkapaszkodik, a legtöbb körülmény között kiválóan teljesít ez a mintázat. A zártabb, ék alakban elhelyezkedő bütykök a futófelületen alacsony gördülési ellenállást tesznek lehetővé, melynek köszönhetően gyorsan tudunk vele haladni, a magasabb oldalbütykök pedig stabilan tartanak a kanyarokban. Az Ocelot öntisztulására sem lehet panaszunk, hiszen a gyártó úgy tervezte meg a mintázatot, hogy közepesen sáros talajon is még kihulljanak a sárdarabok a bütykök közül.

mitas-ocelot-2017-1

Az eddigi Classic verzión felül idéntől Challenge és Dynamic kivitelben is elérhető az Ocelot. Mindkét típus alapanyagául a MITAS az Optimal Compound-ot választotta, mely a Classic gumikeverékhez képest puhább, jobban tapad, de ugyanakkor egy tartós, magas kopásállóságú anyagösszetétel. A tömeg alacsonyan tartása érdekében Skinwall oldalfallal rendelkeznek és az alap verzióhoz képest a szövetsűrűségük is magasabb. A Dynamic sorozat acélszál peremmel készül, míg a Challenge-nél már aramidot használnak erre a célra, mely egyszerűbb tárolást, szállítást tesz lehetővé és nem mellesleg sokkal könnyebb gumiabroncsot eredményez.

OCELOT

Az Ocelot az alap kivitelben is igazán sokrétű felhasználást tett lehetővé, de a két új verzióval már a komolyabb hobbi-célú felhasználásra, amatőr versenyzésre is alkalmassá vált, de akár a profi versenyzőknek is tökéletes választás lehet edzőguminak. Hamarosan tesztelni fogjuk mindkét változatban!

JELLEMZŐK:
>Univerzális felhasználásra ajánlott MTB gumi
>54-622 (29 x 2,10) és 54-584 (27,5 x 2,10) méretekben
>29 TPI
>OC anyagösszetétel
Challenge kivitelben:
>Aramid perem (hajtogatható)
>Tömeg: 29“: 690 gr. / 27,5“: 660 gr.
Ajánlott bruttó fogy. ár: 6.490,- Ft
Dynamic kivitelben:
>Csavart (2×2) acélszál perem
>Tömeg: 29“: 750 gr. / 27,5“: 710 gr.
Ajánlott bruttó fogy. ár: 4.490,- Ft
További információ: www.mitas.co.hu vagy https://www.facebook.com/MitasHungary/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo