fbpx

Merida Press Camp: ilyen teszt még nem volt

Igen ritka látványnak számít február közepén a havazás Mallorca szigetén, a Merida Press Camp hivatalos mountain bike tesztnapja során mégis ezzel örvendeztettek meg az égiek. Így megy ez, vannak ilyen napok.

90 Merida tesztbringa, köztük 12 Big Ninety Nine prototípus, mégis leginkább a kiváló hispán sült kolbászt volt kedvem tesztelni, s hogy valamennyi hasznot is hajtsak, megpróbáltam megörökíteni, hogyan zajlik egy kerékpártesztelés 5 fokban, hóesésben…

Ekkor még úgy tűnt, kis sárral, hideggel megússzuk a Merida tesztet

Többszörös magyar bajnokunkban, Buruczki Szilárdban az egész éjszaka és reggel zuhogó eső után, még volt elegendő lelkesedés, hogy kivigyen egy 29-es Big Nine-t és egy össztelós Ninety Nine-t egy körre, de még vissza sem ért, az újabb lezúduló csapadék színében már fehér volt. És ez kicsit megkeverte a történéseket.

José Antonio Hermida és Buruczki Szilárd

Még az egyébként mindig tréfázó és „a sajtóért mindent” szemléletet képviselő spanyol exvilágbajnok, José Antonio Hermida is megmutatta szenvedősebb arcát, a tegnap rövidnadrágban, 8 fokban végrehajtott csapatfotózás után látszott, hogy ma kicsit besokallt fejben.

Nem éppen kerékpáros diéta, de finom!

Ennek ellenére a Multivan Merida Team-ből ő állta a sarat legtovább a tesztelésen, példát mutatva nekünk, satnya újságíróknak, akik eközben már a legmelegebb helyiségben zabáltuk két pofára a kiváló spanyol sonkát és sült kolbászt, steak-et. Merthogy a „kerti barbecue” is ugyanoda költözött be.

Merida mountain bike teszt Mallorcán, hóesésben

Akik leghamarabb beköltöztünk a kvártélyba, hamar megideologizáltuk, hogy ilyen hidegben úgysem működnek megfelelően a teleszkópok, rugóstagok, felesleges is volna ma negatív tapasztalatokat szerezni, mikor van még idő a táborban, marad lehetőség.

Nem tipikus mallorcai táj

Ellenben egyre jobb „fotótémák” érkeztek a grill közelébe, lassan a keményebbek is rájöttek, hogy nem öltöztek megfelelően az időjáráshoz, és nagyon finom kolbászillat száll a táborból. Ezen a ponton már a 12 vadonatúj Merida Big Ninety Nine prototípusért sem kellett közelharcot vívni, így legalább néhány fotó erejéig lecsaptam rá.

A Big Ninety Nine prototípus

A Merida csapatból a német Hannes Genze járt a legjobban, a Centurion fejlesztőmérnökeként a szerelősátraknál a sajtó kérdéseire válaszolgatott az új bringákkal kapcsolatban, majd amikor elfogytak a kérdezők, a Duna Maratonról ismert barátunk is megjelent a grillnél, s talán áldotta az eszét, ha Joséra nézett…

Hannes Genze, precíz némethez méltóan megfelelő ruházatban

A „háborús helyzetet” hamarosan felváltotta a mókázás, legalábbis bent a melegedőben, kívül pedig a szerelők próbálták összeszedni a „csatatérről” a szanaszét heverő bringákat. Ejnyebejnye, kedves sajtós kollégák, talán nehezükre esett leadni őket a nem is olyan messze található szerelősátraknál?

Arcra fagyott mosoly, kormányra fagyott hó

Úgy tűnik, a legtisztességesebb munkát a versenyzők végezték, a mi fiunk is be tud számolni kellemes tapasztalatairól az új Ninety Nine karbon fullyval kapcsolatban, Szilárd a következőket mondta arról a bringáról, amit hazai fegyvertárába eredetileg nem is tervezett beválogatni:

A Merida Ninety Nine

Felfelé nagyon meglepődtem, hogy felfelé, belokkolva teljesen olyan volt, mint egy merevfarú, merev, nagyon jól gyorsítható, lefelé pedig nagyobb sebességnél nagyon jól jött a rugózás. Megtetszett, technikás XC-pályákon biztosan jól teljesítene.

Szerencsénkre hétfőn és kedden is újabb tesztek várnak ránk, reméljük, megússzuk a hóesést. Még több fotó a fura tesztnapról és a bringákról Facebook-galériánkban látható.

Szöveg és fotók: Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo