fbpx

Megszavazta a Magyar Kerékpársportok Szövetségének közgyűlése az egyszövetségi rendszert

A mai napon megtartotta rendes éves és alapszabály módosító közgyűlését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége a MOM Kulturális Központ Kupola termében. Az alapszabály módosítást – a többi napirendi ponttal egyetemben – a közgyűlés megszavazta. Ennek eredményeképpen a korábbi ernyőszervezet és három szakági szövetség struktúrája megszűnik, és a magyar kerékpársport egyszövetségi rendszerben fejlődhet tovább.

mksz

A közgyűlés rekord számú résztvevővel zajlott, a 109 tagegyesületből 97 képviseltette magát. Az alapszabály módosítást követően az elnökség és a felügyelő bizottság tagjait visszahívták, és a közgyűlés új tisztviselőket választott a megújult MKSZ élére.

Polony István

Polony István

A szövetség elnökének ismét Polony Istvánt választotta közgyűlés.

Az új elnökség négy szakmai alelnökből és négy elnökségi tagból áll:

Balog Zoltán – szakmai alelnök
49 éves üzletember, 2008 óta az olasz San Benedetto tulajdonában lévő Magyarvíz Kft. kereskedelmi igazgatója, 2006 óta a Szegedi Kerékpáros Sport Club elnöke.

Soós Gábor – szakmai alelnök
Közgazdász, tíz éven keresztül kerékpáros versenyző, jelenleg a hitelintézeti szektorban tevékenykedik vezetőként, értékesítési területen.

Nagy Ádám – szakmai alelnök
Két testnevelőtanári diplomával, valamint népművelő és közgazdász végzettséggel rendelkező vállalkozó. Fő foglalkozásban egy kerékpárbolt és a Tempo Sport Kft. ügyvezetője, és sportrendezvény szervező.

Dietrich Tamás – szakmai alelnök
58 éves üzletember, jelenleg a Skála-Coop Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint a Skála-Energy Kft. ügyvezetője, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés birtokosa, 21 éve aktív résztvevője a kerékpársportnak.

Tóth Árpád – elnökségi tag
Villamosmérnök végzettségű, vezető tanácsadó és tréner, korábban fejlesztőként, tanácsadóként, felső-vezetőként éveken keresztül az informatikai szektorban dolgozott, jelenleg a Sport Vision & Solutions Kft ügyvezetője.

Kiss László – elnökségi tag
Erdőmérnök, szakközgazdászként, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, Országos Erdészeti Egyesület alelnöke.

Medveczky Balázs – elnökségi tag
46 éves közgazdász, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, több mint 20 éve hobbi kerékpáros.

dr. Simonyi Ákos – elnökségi tag
57 éves villamosmérnök, műszaki doktori fokozatát a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, 1981 óta számítástechnikával, informatikával, tanácsadással foglalkozik, számos sikeres vállalkozás alapítása, felfejlesztése kötődik személyéhez.

A felügyelő bizottság tagjai:

dr. Princzinger Péter – FEB elnök
Jogász, közigazgatási vezető és egyetemi oktató, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető és Továbbképzési Intézet igazgatója, valamint az Apertus Nonprofit Kft. ügyvezetője, hobbi kerékpáros, 2013 óta a MMTBSzSz FEB elnöke.

Kádi József – FEB tag
47 éves közgazdász, 1988 óta a MELÓ-DIÁK – UNIVERSITAS – Starjobs humánszolgáltató cégcsoport pénzügyi igazgatója, az MMTBSzSz felügyelő bizottsági tagja, két fia az XCO versenyek meghatározó korosztályos versenyzői.

Mód Miklós János – FEB tag
Közgazdász, mérlegképes könyvelő, korábban az Apertus Közalapítvány pénzügyi vezetője, az Educatio projekt pénzügyi osztályvezetője, az Oktatási Hivatal projektigazgatójának pénzügyi helyettese, jelenleg az Apertus Nonprofit Kft. gazdasági irodavezetője, hobbikerékpáros.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo