fbpx

Megnéztük mit tud a decathlon-os bringás dzseki – Btwin 900 Visible téli kabát teszt

Alacsony áron minőségi téli kabát? Ez tényleg igaz? A választ a tesztből megtudhatjátok.

btwin 900 visible téli kabát

A Decathlon jelentős szerepet játszik a hazai kerékpáros ruházati piacon, mely valószínűleg a konkurenciákhoz mérten alacsony árszabásának és a széles kínálatának köszönhető, ami ráadásul elég jó elérhetőséggel rendelkezik, gyakorlatilag minden nagyobb városban találunk a francia sportáruházból egyet, ahol megvásárolhatjuk a termékeiket. A Btwin ruházat eléggé megosztja a hazai kerékpáros társadalmat, sokan imádják, sokan viszont abszolút nem hajlandóak felvenni (valószínűleg áruházi márka mivolta miatt). Nálunk a szerkesztőségben is megosztó kérdés, viszont a kerékpárokkal szerzett pozitív tapasztalatok után mindenképpen kiváncsiak lettünk, hogy mit tud egy jobbfajta decahtlon-os téli kabát, ezért a Btwin téli ruhakörképünkben szereplő 900 Visible kabátot leteszteltük.

Btwin Visible 900 téli kabát

Az idei tél sokáig váratott magára, így a tesztünk alanya sokáig csak lógott a szekrényben, de végül “végre” megjött a hideg és kint, téli körülmények között kipróbálhattam a Btwin 900 Visible téli kabátot. Amíg tartott az “őszi nyár” addig is próbálgattam otthon a tükör előtt, de az nem volt az igaz, annyit viszont már akkor sikerül kiderítenem, hogy tényleg rugalmas a membrán, szabadon tudok benne mozogni és, hogy a Decathlon honlapján szereplő férfi modellhez képest a kabát rajtam vállban kicsit eláll, nem teljesen az én alakomhoz tervezték, bár ez egy tényleg minimális probléma, minden téli dzseki vállban valamennyire begyűrődik.

Btwin Visible 900 téli kabát

Előzetesen sok reményt fűztem a Btwin 900 Visible kabáthoz, a membrános anyag szemre jónak tűnt és a cipzáros szellőzőnyílást és az oldalsó szellőző paneleket mintha az igényeimnek találták volna ki. Elég izzadós vagyok és nem találkoztam eddig még olyan full membrános kabáttal, amiben egy idő után nem áztam volt át belülről, tehát szükségem van a szellőzőkre. Tetszett még a plusz csősálas nyakrész, ami egyrészt jól tartja a hőt, másrészt nem a keményebb felületű membrános anyag ér a nyakunkhoz.

Az első bringázáskor fogalmam sem volt, hogy milyen aláöltözetet vegyek alá, de végül az 5 fok miatt a hosszúujjú téli mellett döntöttem. Elinduláskor fáztam, de 10 perc után már azon gondolkodtam, hogy nem öltöztem-e túl. Az oldalsó szellőzőnyílásokat kinyitottam, a nyaknál a cipzárt lehúztam, végül így volt kényelmes. Egyébként a csősál szerintem mindig kell a kabáthoz, mert a nyakrész magában nem ad elég védelmet. Viszont ez a kabátba begombolós megoldás szerintem csak arra jó, hogy ne felejtsük otthon vagy hagyjuk el a csősálat, különben pedig csak bonyolítja a kabát fel- illetve levételét, én ez első alkalom után kigomboltam és mikor nem volt rajtam akkor a mellkason található zsebben tároltam.

btwin 900 visible téli kabát

A városból kiérve a napsütésből belebringáztam a ködbe, ekkor nagyon örültem a színének, fekete kabátban sokkal jobban tartottam volna attól, hogy elüt egy autó. Bármennyire is nem szeretem ezeket a fluo színeket, azt el kell ismernem, hogy láthatóság szempontjából mindenképpen hasznosak. A köddel együtt kicsit elkezdtem fázni és feljebb húztam a cipzárokat, egyébként ez az egész bringázásra igaz volt, hogy ahogy hűlt a levegő hőmérséklete és az idő múlásával egyre vizesebb lettem belülről, úgy húztam fel a szellőzőnyílások és a nyakrész cipzárjait. 2 óra bringázás után a hátamon már éreztem egy kis hideget, de nem volt fázós érzetem. Otthon a kabátot levéve már láttam, hogy hátul miért volt egy picit hideg, a gerincnél végigfutó szellőző panel belülről is vizes volt, míg a kabát nagyrésze szinte száraz, ezért volt ott hideg érzetem. Ez egyébként érdekes kérdés, más kabátnál is tapasztaltam már, hogy a membrános anyag száraz, míg a szellőzők nedvesek… kíváncsi vagyok, hogy erre mit mondana egy fizikus.

A többi alkalommal is 0-5 fok körüli hőmérsékletben használtam, és nagyjából az első bringázáskor tapasztaltak ismétlődtek. Száraz, szélcsendes időben 5 foknál már a rövid nyári aláöltözet vált be, míg nulla foknál vagy erősebb szélben a hosszú téli. Egyébként mindegy egyes bringázáskor le kellett húznom kb 10 perc után a szellőzőnyílások cipzárát és később miután izzadtabb lettem, felhúzni azokat. Izzadósként el tudtam volna még képzelni szellőzőpanelt a hónaljban és akár egy cipzáros szellőzőnyílást a felkar belső felén, komfort szempontjából úgy lett volna az igazi, mert a karomnak így mindig melege volt egy kicsit.

Btwin Visible 900 téli kabát

A mandzsettát külön megemlíteném, a fázós kezűek nagyon értékelni fogják, hogy a kesztyű szinte beleolvad a Btwin 900 Visible téli kabát ujjába, a két ruhadarab találkozásánál biztos nem fog bejutni a hideg menetszél.

Btwin Visible 900 téli kabát

Egy dolog, ami nem tetszett, azok a hátsózsebek, túl magasan vannak és túl kicsik. Én elég hajlékony vagyok, de meg kellett erőltetnem magam, hogy elérjem őket és ha hidegben kicsit elgémberedik az ember keze akkor ez már esélytelen lesz, ezenkívül a méretük miatt alig tudok belenyúlni, így a kisebb dolgokat nehéz kivenni. Egyébként erre panaszkodott már más is az értékeléseket nézve (mondjuk ezeket az értékeléseket erősen szűrni kell, mert sokan nem a megfelelő méretűt veszik vagy olyan modellt, amit nem rájuk szabtak).

Btwin Visible 900 téli kabát

Összességében inkább pozitív a véleményem a Btwin 900 Visible kabátról, mint negatív. Ha rápillantunk a 19 900 Ft-os árcédulára akkor gyorsan el tudjuk felejteni a kicsit elálló vállakat és a magas zsebeket is (ha nem akarjuk őket folyamatosan használni kerékpározás közben). Ilyen áron nem igazán kínál egyik nagy gyártó sem ilyen szintű téli kabátot, persze lehet, hogy a Btwin 900 Visible egy nagyon kicsivel rosszabbul szellőzik és nem olyan profi a szabása, de akkor is jelentős árelőnye van, nem mindenki engedheti meg magának az ennél 2,5-3-szor többe kerülő modelleket, amik nem feltétlenül nyújtanak annyival többet, mint amennyivel többe kerülnek.

Ajánlott fogyasztói ár: 19 900 Ft
További információk a Decathlon oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo