fbpx

LIV: Bemutatjuk a kerékpár márkát, amit a nőkért hoztak létre!

Egyik kerékpárgyártó sem fordít a világon olyan teljes körű figyelmet a nőkre, a női kerékpározásra, mint a Giant, amely külön márkát alapított a hölgyek számára. A LIV-et Michelberger Szilvia segítségével mutatjuk be, aki Németországban a LIV nagykövet-programjában működik közre:

Michelberger Szilvia - LIV nagykövet

Michelberger Szilvia – LIV nagykövet

Nagyon sok nő bringázik, szeretünk bringázni, országútizni, montizni, a természetben, túrázni, de akár versenyezni is! A LIV pedig utat nyit, hogy könnyebben megtanulhassák a lányok a bringázás fortélyait, és ez még sokkal fontosabb, mint maga a kerékpár. Táborokat szerveznek például kimondottan nőknek, közös tekeréseket, ahol a vezetők türelmesek, tudják, hogy esetleg több idő elsajátítani például a mountain bike-ozáshoz szükséges technikai tudást.

LIV-nagykövetként én is részt veszek ilyen eseményen, ahol próbáljuk átadni egymásnak praktikákat, megszerettetni a lányokkal (asszonyokkal) ezt a szép sportot, illetve életmódot, amihez hozzátartozik a táplálkozás, a divat, mint minden, ami a hétköznapokban is. Számunkra ez fontosabb, minthogy milyen márkájú váltó van a kerékpáron!

michelberger_szilvia_LIV_008

A LIV célja, hogy világméretű tömegsporttá változtassa a kerékpározást a nők körében és tudják, hogy ehhez nem elég női specifikus kerékpárokat gyártani. Bár az utóbbi években teljes palettát vonultatnak fel női kerékpárokból – Dura Ace vagy XTR szettel szerelt versenygépektől kezdve női all mountain/enduró bringán át a hölgyek számára tervezett fitness gépeken át – sokkal többről szól a Giant LIV részlege.

michelberger_szilvia_LIV_007

Ugyanúgy, mint a mindennapi életben, a nőknek fontos a divat, ezért teljes kollekciókban gondolkoznak, adott kerékpárokhoz, stílusokhoz harmonikus, nőies színvilágú kiegészítőkből válogathatnak. Ez nem csak kerékpáros ruházatot jelent, de a fejvédőt, cipőt, kesztyűt, egyebeket. A nők hasonlóan szívesen válogatnak a bringás rucik között, hiába van tele a szekrény, sosem elég, ha megtetszik valami új…

michelberger_szilvia_LIV_001

Nem elég csak a felszerelést biztosítani, ezért a LIV más szintre helyezte a női kerékpározás népszerűsítését. Utat kell mutatni, hogy azon túl, ha valaki felül néha hétvégén a kerékpárra, hogyan válhat szenvedéllyé a bringázás. A már említett, nemzetközi magazinok segítségével szervezett táborok mellett a Giant két profi női csapatot is szponzorál. A LIV legfőbb arca a Rabobank LIV Team tagja, Pauline Ferrand Prevot, aki egy időben volt országúti, cyclocross és MTB világbajnok. Emellett a LIV-Plantour UCI Team is szép sikereket ér el a női országúti világkupában.

Németországban az Alpecin Team révén kerültem kapcsolatba a Giant LIV-vel, ami szerintem egy fantasztikus csapat Kimondottan amatőr bringásokat választanak ki, fiúkat és lányokat is. A fiúk a Giant-Alpecin profi csapat felszerelését kapják, a nők pedig a LIV-Plantour kerékpárjait és kiegészítőit. A csapatnyi bringás számára – akiket kiválasztanak a programra – mindent, de mindent biztosítanak. Edzőtábort, edzőt, a kerékpár beállítását, és ami a legfontosabb, egy kemény sportcél kitűzését, amiért egész évben dolgozni kell.

michelberger_szilvia_LIV_004

Nagyon profi módon működik az egész, egy nagyon figyelmes volt profi bringás, Lude, azaz Joerg Ludewig intézi a csapat dolgait. Szinte minden ugyanúgy történik, mint a profiknál, akikkel többször találkoztunk, részt vettünk velük, közös eseményeken. Hasonlóan készülünk a táborokra, versenyekre, biztosított a technikai háttér, csak éppen munka mellett bringázunk, akik részt veszünk a programban. Mindenki boldog volt, hogy megtapasztalhatta, mi mindenről szól a sport azon kívül, hogy csak felpattanunk a bringára. Számomra az év fő versenyre, a 238 kilométeres Ötzi maraton és a Team Alpecin egész évben a fókuszban volt, meghatározva a mindennapjaim, sportos életmódot követelt meg, amitől jobban éreztem magam testemben, lelkemben!

michelberger_szilvia_LIV_003

A LIV filozófiája (Genuine, Outgoing, Confident, Optimistic!) szerint egy nő legyen eredeti és büszke arra, hogy bringázik és érezze magát elégedetten a bőrében, bármilyen szinten, legyen akár versenyző, mountain bike-os, vagy tekerjen fitness céllal. Egy nőnek persze ehhez fontos a kinézet is, passzoljon a bringához a sisak, a cipő, minden! Ha minden fit, akkor optimista hangulatban telnek a hétköznapok is!

A designnal kapcsolatban a 3F (Fit, Form, Function) egységét próbálja megvalósítani a LIV, a bringák tervezésénél nők működnek közre, hogy számba vegyenek mindent, ami fontos a hölgyek számára a kerékpározással kapcsolatban. Nem csak a kormány hajlítását igazítják a női testhez, vagy nem csak a nyereg passzol a női medencéhez, de még arra is figyelnek, hogy bizonyos bringákon rövidebb úton mozogjon a fékkar.

michelberger_szilvia_LIV_006

Anatómiai sajátosságok szerint tervezik a vázakat, alkatrészeket, függetlenül a férfiaknak szánt modellektől. És a formán, geometrián kívül a női karbonvázaknak speciális a struktúrája is: women’s specific carbon lay-up. Még könnyebb vázakat tudnak így gyártani. Mindezt divatos színekkel kombinálva álombringa a végeredmény. A Giant honlap LIV szekciójában bármilyen célra választhatunk kerékpárt és felszereléseket, katt ide: http://www.giant-bicycles.com/hu-hu/bike-finder/women/allcategories/?level=all

Tartozz a LIV-hez, tartozz egy világméretű női társasághoz, találkozzunk esetleg egy közös táborban az Alpokban! Legközelebb itt a Bikemagon pedig a csúcs országúti LIV kerékpár, az Envie tesztje következik, amivel a legjobb országúti versenyzőnők is tekernek!

Hamarosan:

michelberger_szilvia_LIV_005

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo