fbpx

Lezyne Micro GPS Watch komputer

A Lezyne immár szisztematikusan felépített GPS-alapú kerékpárkomputer kínálattal is rendelkezik, méltóképpen kiegészítve a sikeres világításrendszereket, pumpákat és szerszámokat. A márka 10 fennállásának évfordulójára új komputer modellváltozatok kerültek bevezetésre, köztük a karon is viselhető, illetve több sportághoz egyaránt alkalmazható Micro GPS Watch.

komputerkorkep_lezyne_11A GPS-alapú mérést biztosító kerékpárkomputer feleslegessé teszi az információszerzésre használatos különböző eszközöket. A miniatürizálásnak és a műszaki integrációnak köszönhetően ma már meg sem lepődünk azon, hogy egy kerékpárkomputer GPS-vevővel rendelkezik, alig 30 grammot nyom a mérlegen, csuklón is viselhető, továbbá 150 órányi adatot rögzít, amit számítógépre vagy telefonalkalmazásra letöltve kielemezhetünk, illetve közösségi oldalakon megoszthatunk. És a Micro GPS Watch által kínált funkciók számát már számolni sem érdemes!

Az új Lezyne Micro GPS Watch a korábbi Mikro GPS modell karszíjjal ellátott, formailag és funkció szerint áttervezett változata. A kerékpározáson kívül egyaránt alkalmazható futáshoz vagy gyalogtúrázáshoz. A futurisztikus megjelenés a legmodernebb technikai megoldásokkal párosul, a Micro GPS Watch elérhető színes vagy monokróm kijelzővel, továbbá fekete és kék dizájnnal. A rengeteg elérhető információ fejlett megjelenítést igényel, így a Micro GPS Watch kijelzője pixelgrafikus, tetszőleges adattípus, -felosztás és -sorrend kerülhet a képernyőre. Az apró de nagy tudású készülék külső érzékelők jeleit is fogadja, így watt-, sebesség-, pedálfordulat-, pulzusmérő csatlakoztatható hozzá. Emellett a Lezyne Ally alkalmazás segítségével az okostelefonnal is “párosítható”, az onnan érkezett információt is megjeleníti, illetve azt letölthető formátumban tárolja. A telefonnal és az érzékelőkkel a összeköttetés Bluetooth® Smart vagy ANT+™ protokollal történik. Az edzés végén az adatok pedig azonnal letölthetők a telefonra, majd felkerülhetnek a Stava vagy például a Training Peaks oldalra, illetve a gyártó saját GPS Root közösségi site-jára.

komputerkorkep_lezyne_20Köszönhetően a modern telefonok fejlett navigációs lehetőségeinek, a Lezyne Micro GPS Watch ezzel szinkronizálva megjeleníti a követendő útirányt, lépésről-lépésre, kanyarról-kanyarra. A Lezyne Ally alkalmazást használva a Google Maps, a Google Earth és egyéb kerékpáros közlekedést elősegítő site-okon lévő információk, javaslatok is integrálhatók a navigációba. Emellett a készülék Strava Live szegmenseket is fogad, ezeken a kerékpárost végignavigálja, majd a rögzített adatokat a közösségi oldalra feltölthetők. Külön navigációs érdekesség a “kenyérmorzsa-szórás”, azaz a Micro GPS Watch visszavezet a már megtett úton, akár a városi közlekedésben, akár kint a “vadonban”!

komputerkorkep_lezyne_19Az adat szinkronizálás által biztosított másik fő szolgáltatás a telefonra érkező üzenetek megjelenítése az óra kijelzőjén. A telefon pihenhet a táskában vagy a mezzsebben, miközben mind a bejövő hívásokról, mind az üzenetekről értesülünk, és ezekre akár reagálni is tudunk. Tehát a sportolás során nem igazán praktikus, túl nagy, sérülékeny, körülményes kezelhető telefon helyett egy strapabíró, vízálló, a kezelés szempontjából optimalizált eszköz lehet kormányunkon vagy csuklónkon. A Lezyne Micro GPS Watch ezt nyújtja, integrálva mind a külső jeladókat, mind a telefonunkat, biztosítva az adatok gyűjtését, tárolását és letöltését, a fejlett navigációt, illetve a külvilággal való összeköttetést sportolás közben.

Futurisztikus, több sportra is alkalmazható óra, teljes kerékpáros funkcióarzenállal: a körképünkben erről a készülékről is szó lesz!

Kétféle színben, színes és monokróm kijelzővel kapható…

Emellett a Micro GPS Watch energiaigénye lényegesen alacsonyabb, mint a telefoné, egy töltéssel akár 14 órán keresztül üzemel, mialatt a legtöbb okostelefon működő kijelzővel és GPS-vétellel még a rövidebb kerékpáros túrák során is gyakorta lemerül. A Micro GPS Watch úgy takarékoskodik az energiával, hogy a beépített mozgásérzékelő takarékos üzemmódba helyezi a készüléket, ha az aktív tevékenység abbamarad. A pihenéssel töltött percek az adatelemzés során is kivehetők. Az órába integrált “accelerometer” egyben a futás vagy gyalogtúra lépéseit is képes számon tartani.

A Lezyne készülékek jól bírják az időjárás, illetve az aktív szabadtéri sportolás során elszenvedett viszontagságokat, legyen szó akár montizásról, akár a városi dzsungelben történő kalandozásról. Ráadásul a készülék alig harminc grammot nyom a mérlegen, könnyebb, mint a legtöbb telefontartó konzol! Akár 150 órányi adatot képes tárolni, így akkor sincs gond, ha a túra befejeztével nincs lehetőségünk az adatletöltésre.

Az idén bemutatott Lezyne Micro GPS Watch új távlatokat nyit a kerékpározás és az egyéb sportok űzésében, az adatmegjelenítést, rögzítést és megosztást egyéb fejlett funkciók sora, illetve teljes eszközintegráció egészíti ki. A színes képernyős változat a könnyebb leolvashatóság mellett az orosz GPS-jeleket is fogadja, ami az amúgy is megbízható, gyors vételt még pontosabbá teheti.

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):komputerkorkep_lezyne_21

 • adatátvitel Bluetooth Smart és ANT+ kapcsolattal
 • pulzus-, pedálfordulat-, sebesség- és wattmérő csatlakoztatás
 • Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
 • Strava Live Segments letöltés, navigálás és feltöltés
 • Lezyne GPS Root adatfeltöltés
 • többféle kültéri sporthoz és tevékenységhez alkalmazható
 • intuitív négygombos kezelés
 • nagy felbontású pixelgrafikus képernyő
 • egyénre szabható információmegjelenítés
 • telefonintegráció, email és hívás-értesítés
 • teljes adatszinkronizálás Lezyne Ally alkalmazással
 • fejlett navigáció-támogatás számos szolgáltatással
 • GPS-alapú adatrögzítés
 • sebesség és pedálfordulat-szenzort fogad
 • pulzusmérővel és/vagy wattmérővel kiegészítve intervallumos edzés-lehetőség és egyéb fejlett edzésfunkciók
 • visszaszámláló és körszámláló funkciók
 • háttérvilágítás
 • lítium akku akár 14 órás működéssel
 • mikro-USB töltés és adatátviteli lehetőség
 • akár 150 óra adatmemória
 • 47.9 X 33.7 X 17.0 mm méret
 • 29 gramm
 • vízálló és ütésálló kivitel
 • kerékpárkormányra rögzíthető

komputerkorkep_lezyne_17

Idén már 7 Lezyne GPS komputer közül választhatunk...

Idén már 7 Lezyne GPS komputer közül választhatunk…

Modellváltozatok és árak:
Lezyne Micro  GPS Watch – monokróm képernyő
Ajánlott végfelhasználói ár: 45 900 Ft.
Lezyne Micro GPS Watch Color – színes képernyővel, GLONASS GPS-vevővel és pulzusmérő szenzorral
Ajánlott végfelhasználói ár: 52 900 Ft.
Lezyne Micro GPS Watch Color HR – színes képernyővel, GLONASS GPS-vevővel és pulzusmérő szenzorral
Ajánlott végfelhasználói ár: 63 900 Ft.

További információ a gyártó honlapján.
komputerkorkep_lezyne_10

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo