fbpx

La Vuelta de España idén augusztusban

A Vuelta de España az egyik legnépszerűbb kerékpárverseny, amit világszerte nemcsak a sportág kedvelői követnek figyelemmel, de sokaknak a hétköznapokban is ismerősen hangzik.

Az idei esztendőben a Vuelta de España a Tokiói Olimpia után mindössze néhány nappal, augusztus 14-én veszi kezdetét, majd szeptember 5-én fejeződik be.

Ez a verseny minden bizonnyal az egyik leghíresebb és legnívósabb esemény a Giro d’Italia, valamint a Tour de France mellett.

Ez annak is köszönhető, hogy a la Vuelta történelme visszanyúlik egészen a 20-ik század első feléig. Az első versenyt 1935-ben rendezték 14 szakaszban összesen 3425 kilométert megtéve. A szakaszokból pedig 10-et legalább 250 km távolságban. Ezt a távot abban az évben április 29 és május 14 között teljesítették, ahol az első győztes a belga Gustaaf Deloor volt.

A La Vuelta azonban nem tért vissza egészen 1941-ig, mivel a spanyol polgárháború nem tette lehetővé a verseny megrendezését. A második világháború pedig tovább nehezítette a helyzetet, mivel a versenyzők túlnyomó számban léptek vissza a részvételtől a háború, valamint az utazási nehézségek miatt.

A la Vuelta a kezdeti nehézségek után azonban nemcsak elindult, de a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró versenyévé nőtte ki magát.

Az ismertebb győztesek közé tartozik például Pedro Delgado, Tony Rominger, Abrahan Olano, Alejandro Valverde, vagy éppen Alberto Contador is.

A La Vuelta 2021-ben már több mint 75 évnyi kerékpáros kultúrával veszi kezdetét. Az idei versenyen 23 csapat képviselteti magát. A verseny 21 szakaszra bomlik, ahol a leghosszabbak nagyságrendileg 202 kilométeres távot vesznek fel, a teljes versenytáv pedig 2908 km lesz.

A jelenlegi esélylatolgatások és rangsorok alapján a legesélyesebbek között a szlovák Primoz Roglic, az ecuadori Richard Carapaz, valamint a brit Hugh John Cartry szerepel. Érdemes lesz odafigyelni a spanyolokra is, hiszen az előzetes számítások alapján 3 spanyol is a felkerült a legesélyesebbek 10-es listájára. (Enric Mas, David de la Cruz, Alejandro Valverde)

A versenyt az Eurosport csatornája is közvetíti, valamint a csatorna szolgáltatásainak köszönhetően stream-en keresztül élőben is követhető.

Abban az esetben, ha alternatív platformon követné valaki a versenyt, annak opciót jelenthet még például a bet365 élő közvetítés funkciója, ahol a kerékpár eseményekkel együtt évente több, mint 150 000 sportesemény követhető élőben.

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo