fbpx

Klenbuterol a háromszoros időfutam világbajnok mintájában – Rogers szerint a kínai étel az oka

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a mai napon felfüggesztette az ausztrál Michael Rogers versenyengedélyét, miután a WADA által akkreditált tokiói laborban klenbuterol nyomaira bukkantak a Tinkoff-Saxo bringásának vizeletmintájában, amit október 20-án, a megnyert Japan Cup-on szolgáltatott.

Michael_RogersAz eljárást az ausztrál szövetségnek kell lefolytatnia, Rogers kérheti a B-minta vizsgálatát. Az utóbbi évek legemlékezetesebb doppingügye klenbuterol kimutatását követően éppen Rogers jelenlegi csapattársa, Alberto Contador nevéhez fűződik (Tour de France 2010.), aki hosszú ideig védekezett „ételszennyezéses” sztorijával, a döntést végül a lausanne-i sportdöntőbíróság mondta ki, eltiltva a spanyolt. Amennyiben bebizonyosodik a doppingvétség, Rogers is két éves eltiltásra számíthat.

Michael Rogers 2003, 2004 és 2005 országúti időfutam világbajnoka, megnyerte már többek között a Tour Down Under-t (2002), a Tour of Belgium-ot (2003), a Deutschland Tour-t (2003) és a Tour of California-t (2010).

Michael Rogers nem nyugszik bele felfüggesztésébe, védekezni fog, és időközben kiadott egy közleményt, ami szerint a Knában gyakran előforduló klenbuterollal szennyezett étel lehet a pozitív minta oka:

A lehető legvilágosabban szeretném kifejezésre juttatni, hogy én nem fogyasztottam tudatosan vagy szándékosan klenbuterolt. Október 8. és 17. között, mielőtt Japánba érkeztem volna, Kínában versenyeztem a Tour of Beijing WorldTour versenyen. Tudomásommal a WADA és más antidopping szervezetek is elismerik, hogy a klenbuterollal szennyezett étel súlyos probléma Kínában.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo