fbpx

Kittel földhöz vágta a bringáját, Pelucchi nyerte a kiszorítót – Tirreno-Adriatico 2. szakasz videóval

Rettentően zaklatott szakaszon van túl a Tirreno-Adriatico mezőnye: a szokásosnál is több (és látványosabb) test-test elleni küzdelem és bukás végeredménye egy meglepetés győzelem lett.

Tirreno-Adriatico-stage-2-profile-2014

A mai etap profilja

Összesen 173 kilométer várt a mezőnyre a mai napon, melynek végén (153 km) két kört kellett megtenni Cascina városában. Ide érkezve még 2 perc körüli előnye volt a korábban U23-as időfutam EB-t nyerő Alex Dowsettnek (Movistar), de tudván azt, hogy egy komoly neveket felvonultató egyhetes körverseny legelején járunk, szinte borítékolható volt, hogy nem ő lesz a mai nap ünnepeltje…

dowsett-tirreno-adriatico-movistar-breakaway

Ehhez persze előbb utol kellett őt érni, ami a friss lábaknak nem volt különösebben nagy probléma (7 kilométernél vette át a vezetést a mezőny), ellenben a mentális feszültség szinte kézzel fogható volt. A helikopteres képeken különösebb odafigyelés nélkül is észre lehetett venni, ahogy a versenyzők szinte „kiszórítózva” küzdenek a pozíciókért. Sajnos ez a nagy tülekedés több bukást is okozott: 13 kilométerrel a vége előtt egy tucat bringás vágódott el egy közlekedési táblánál, 2,5-lel a vége előtt pedig Marcel Kittel bukott, aki dühében földhöz vágta a kerékpárját.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=tBKDMz6qM8U[/youtube]

A többi nagy név innentől gond nélkül száguldott a hajrába, amelynek alakulásába meglepő módon semmi beleszólása nem volt az Omegának (Cavendish csak 17. lett, de a kék trikó rajta maradt), végül megannyi indítási kísérlet után az eddig igazán nagy versenyt nem nyerő Matteo Pelucchi (IAM Cycling) robbantott a legjobbkor, lehajrázva Demare-t (FDJ) és Greipelt (Lotto-Belisol).

PIC442398906

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

A pontos végeredményt még nem tették közzé, de úgy tudjuk, hogy az összetettre pályázók mind a mezőnnyel azonos időben értek célba.

A Tirreno-Adriatico 2. szakaszának végeredménye:

1 Matteo Pelucchi (Ita) IAM Cycling
2 Arnaud Demare (Fra) FDJ.fr
3 André Greipel (Ger) Lotto Belisol
4 Sam Bennett (Irl) Team NetApp – Endura
5 Peter Sagan (Svk) Cannondale
6 Davide Appollonio (Ita) AG2R La Mondiale
7 Filippo Fortin (Ita) Bardiani-CSF
8 Sacha Modolo (Ita) Lampre-Merida
9 Tony Hurel (Fra) Europcar
10 Kristian Sbaragli (Ita) MTN – Qhubeka

Tirreno-Adriatico 1. szakasz

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo