fbpx

Kenyeres megszerezte a piros trikót a Román Körversenyen!

Kenyeres Ábel az Utensilnord-Ora24.eu versenyzője a Román Körverseny második szakaszán keményen dolgozott a nap szökevénycsoportjában, két sprint-részhajrát is megnyerve, 10 pontot gyűjtve ezzel a pontversenyben, s megszerezve a piros trikót.

A június 30-ától július 6-áig tartó UCI 2.2 besorolású Román Körversenyen jól kezdett az Utensilnord, 3. hellyel a csapatidőfutamon, a tegnapi, 1. szakaszon azonban nem sikerült odakeveredni a magyar versenyzőknek a legjobbak közé a sprintbefutón.

Kenyeres Ábel

Kenyeres Ábel

Ma a 19 éves Kenyeres nyújtott a csapatból kiemelkedő teljesítményt 100 kilométert elmenésben tekerve, sajnos azonban a szakasz végén nem sikerült a főmezőnnyel érkeznie a kimerítő szökés után.

A sprintre 50-en érkeztek, Dér Zsolt és Lovassy Krisztián az utolsó kilométeren elöl helyezkedtek, de a román Andrei Nechita bevágott Dér Zsolt mellé, aminek következtében Lovassyt magával sodorva elestek. A hajrán Dér 10. lett, Lovassyt egyelőre időhátránnyal írták fel az eredménylistára.

Az összetettben Simon Péter, Palotai Péter, Cador Rida, Dér Zsolt és Kusztor Péter még a csapatidőfutamon osztott időkülönbségeknek megfelelően a 12-16. helyeken állnak, 24 másodperc hátránnyal, az ukrán Kolls csapat versenyzői vezetnek.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo