fbpx

Kellys Pro Sport Windblocker dzseki

Habár a Kellys Pro Sport Windblocker dzsekit elsősorban teljesítmény-centrikus montisok és országúti kerékpárosok igényi szerint tervezték, fokozott szélállósága, víztaszító képessége és magas szintű szellőzése révén hasonlóan beválhat kerékpáros túrázáshoz vagy munkába járáshoz. Főként hűvös, szeles időjárásban ideális viselet, megfelelő alsó réteggel párosítva a kerékpározás akár a fagypont alatti hőmérséklet mellett is kellemes élmény marad.

kellys_windblocker_2A Pro Sport Windblocker® szélálló membránnal ellátott csúcsminőségű alapanyaga bármilyen őszi-téli időjárási körülményhez ideális megoldást nyújt. Belül puha bolyhos bélést kap, így a megfelelő hőszigetelés is biztosított. A legmagasabb szintű kerékpáros dzsekikhez hasonlóan a Kellys élt a többféle, eltérő tulajdonságú anyagok lehetőségével, így a Pro Sport Windblocker a már említett szélálló szövetet az oldalpaneleken és az ujjak belső felületén rendkívül rugalmas JGrong® thermo anyaggal egészítette ki. A páratlan elasztikusság mellett a Jgrong® rendkívül jól szellőzik. A többirányú rugalmasságnak köszönhetően pedig pontos is illeszkedést biztosít, így a dzseki a test vonalait követi, nem buggyos és a szélben sem lobog.

Illeszkedés, védelem és funkcionalitás terén egyaránt jól vizsgázott!

Illeszkedés, védelem és funkcionalitás terén egyaránt jól vizsgázott!

Mindkét alapanyag belül puha, finom tapintású bolyhos bélést kap, amely a szokványos dzsekik esetében alkalmazottnál lényegesen vékonyabb, mégis jobb hőszigetelést biztosít. A kerékpáros felsőrész esetében mindenképpen kívánatos a vékony kialakítás: lévén senki sem szeret “pufajkában” tekerni! Az így megvalósult alacsonyabb tömeg sem elhanyagolható szempont.

Tetszett a bebújós mendzsetta, téli viseletnek ideális...

Tetszett a bebújós mendzsetta, téli viseletnek ideális…

A szlovák fejlesztők által alkalmazott sportos szabás ideális illeszkedést biztosít, előre dőlt testhelyzetre optimalizált. Az ujjak és a derékrész kellően meghosszabbított, a test vonalait a kerékpáron tökéletesen követi. (Zárójelben megjegyeznénk, hogy kerékpáros ruházatot – különösen a dzsekiket – mindenképpen előre dőlt testhelyzettel próbáljuk fel: a tükör előtt cövekben állva nem a valós illeszkedést látjuk!) Emellett a Pro Sport Windblocker gallérja a fokozott védelem érdekében magasított, a hőszigetelés és a kényelem fokozása érdekében puha bélést kapott. Az ujjak végén a mandzsetta ugyancsak széles és elasztikus, ráadásul opcionálisan a hüvelykujj bebujtatható, így fokozva a csukló védelmét. Az első záródás is profi megoldás, a minőségi teljes hosszban nyíló YKK cipzár belül szigetelt, a gallérnál pedig védőborítást is kapott.

A Kellys eme dzsekije egyetlen hátsó cipzáras zsebbel rendelkezik, amelybe a legfontosabb kellékek besuvaszthatók. Valószínűleg ezen a megoldáson lehetne még fejleszteni, mivel a több zseb egyértelműen növelné a dzseki funkcionalitását. A háton és a karokon elhelyezett fényvisszaverő nyomatok az évszakban tapasztalható kedvezőtlen látási viszonyok és a korai sötétedés mellett is biztonságot nyújtanak. A fekete szín senkit ne riasszon el: a legfrissebb közlekedésbiztonsági kutatások azt mutatják, hogy a kontraszt biztosítása fontosabb szempont, mint a ruházat színe. A Kellys eme modellje a bőséges fényvisszaverő eleme ennek maximálisan eleget tesz.

kellys_windblocker_4Mindent összevetve a Kellys Pro Sport Windblocker kiváló védelmet nyúlt a szél ellen, egyben megakadályozza a túlmelegedést. Ideális kompromisszumot biztosít a vastag, általában az időjárás minden viszontagsága ellen felkészített dzsekik és a hosszú ujjas mezek között, a réteges öltözködés elvét követve az év hűvösebb felének legtöbb napján viselhető darab. A Pro Sport esetében ismét egy magas színvonalú kerékpáros öltözetet volt szerencsénk kipróbálni a 25 éves fennállását ünneplő szlovák márkától. “Melegen” ajánljuk!

Jellemzők:

  • magas szintű védelmet nyújtó Windstopper® alapanyagú dzseki
  • kiváló szélállóság és vízlepergetés
  • vékony, de megfelelő hőszigetelést biztosító bolyhos bélés
  • kétféle eltérő tulajdonsággal rendelkező alapanyag
  • rendkívül rugalmas JGrong® thermo kiegészítő panelek
  • a test vonalait pontosan követő illeszkedés
  • sportos testhelyzethez optimalizált szabás
  • teljes hosszban nyíló, szigetelt YKK cipzár
  • magasított gallér puha béléssel
  • meghosszabbított ujjak „bebújós”, elasztikus mandzsettával
  • fényvisszaverő nyomatok a háton és a karon
  • széles méretválaszték

Ajánlott fogyasztó ár: 26 190 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

kellys_windblocker_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo