fbpx

Katalán Körverseny: ítéletidő, lefújt hegyi befutó, combcsonttörés…

Az ítéletidő gyakorlatilag tönkretette a héten zajló WorldTour-viadalt, a Katalán Körversenyt, a 3. szakaszt kényszerűségből lerövidítették a szervezők, és a célban időkülönbségeket sem számoltak, mindezt a királyetapon, ami a legfontosabb nap lett volna az összetett szempontjából is…

A 210 kilométeres etapból gyakorlatilag a lényeg, a közel 2000 méteres magasságban kijelölt hegyi befutó, és az ezt megelőző, hasonlóan nehéz emelkedő maradt ki, de sajnos akadt olyan versenyző is az új-zélandi Julien Dean, akinek a fél szezonjába és az olimpiába kerülhet combcsonttörése, ami egy óriási bukás következménye.

A hideg, csapadékos időben zajló szakaszt 155 kilométerre rövidítették a rendezők (a célvonalat az utolsó előtti emelkedő alsó harmadánál jelölték ki), és a győzelmet a szlovén Janez Brajkovic szerezte meg egy „szerencsés” szökevénycsoportból.

Időkülönbségeket azonban nem írtak jóvá, minden maradt a régiben, tehát gyakorlatilag az összetett éllovas, Michael Albasini számára volt hasznos a körverseny 3. napja.

A mezőnyből sokan azóta is sebeiket nyalogatják, az említett Dean-en kívül az olimpiai bajnok Samuel Sancheznek is mindene fáj, de gyakorletilag a mezőny negyede feladta a versenyt, köztük a sztárok, Bradley Wiggins, Andy Schleck és Ivan Basso is.

Összefoglaló az első két szakaszról IDE KATTINTVA

Az összetett állás a 3. szakasz után:

1. Michael Albasini (Swi) GreenEdge Cycling Team     7:12:12
2. Ryder Hesjedal (Can) Garmin-Barracuda             0:01:32
3. Mikael Cherel (Fra) AG2R La Mondiale
4. Steve Morabito (Swi) BMC Racing Team
5. Arnold Jeannesson (Fra) FDJ-Big Mat
6. Daniel Martin (Irl) Garmin-Barracuda
7. Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Belisol Team
8. Jakob Fuglsang (Den) RadioShack-Nissan
9. Damiano Cunego (Ita) Lampre – ISD
10. Thomas Danielson (USA) Garmin-Barracuda

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo