fbpx

Kacsa, vagy körversenyeken indulhat a mountain bike királya?

Tavaly a szezont követően már megjelentek cikkek, miszerint a mountain bike világbajnok Nino Schurter kipróbálná magát profi országúti körversenyen, de akkor még nem tulajdonítottunk nagyobb jelentőséget a hírnek…

Schurter eddig ilyen "versenyeken" indult virsligumival... (Fotó: Rollapauza.de)

Schurter eddig ilyen “versenyeken” indult virsligumival… (Fotó: Rollapauza.de)

Főleg azért hangzik ez első hallásra furcsán, mert a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szigorúan szabályozza a WorldTour versenyrendszerét, „külsősök” nem „légióskodhatnak” csak úgy WorldTour-csapatban WorldTour-versenyen, pedig a hírek szerint a cross-country fenomén a Scott által támogatott ausztrál gárda, az Orica-GreenEdge színeiben tervezné a részvételt hazája legjelentősebb kerékpáros eseményein, a romandiai- és a svájci körversenyen.

Mindig is az álmaim között szerepelt, hogy egyszer induljak a svájci körversenyen. Bár a szívem mindig is a mountain bike sporté marad, 2014 pont az az év, amikor jó alkalom kínálkozna, hogy kipróbáljam magam egy országúti körversenyen – nyilatkozta Schurter, de ami fontosabb, hogy a mértékadó cyclingnews.com értesülései szerint az UCI is külön engedélyt adna a részvételhez. Az ausztrál csapatnál is örülnének, ha valóra válna a projekt, érdekesség, hogy nem a szintén Scott-szponzorált svájci Pro Continental Team, az IAM került szóba első körben.

2014-re még mindig a mountain bike XCO világbajnoki címem megvédése a legfőbb célom, később pedig 100%-osan az olimpiai bajnoki arany megszerzésére koncentrálnék, ami hiányzik még a gyűjteményemből. Úgy gondolom azonban, hogy hosszú távon hasznos lehet az a tapasztalat, amit idén az Orica-GrenEdge színeiben szerezhetnék országúti versenyeken – tette hozzá a svájci klasszis, aki idén a Cape Epic megamaratonnal, majd a pietermaritzburgi világkupával kezdi a mountain bike szezont Dél-Afrikában.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo