fbpx

Hatóság született a szabályozott tevékenységek felügyeletére

Április végén elfogadásra került, 2021 októberétől pedig életbe lép a törvény a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának létrejöttéről.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos, valamint a központi ellenőrzést és felügyeletet szabályozó, továbbá ezeket a feladatokat és jogokat egyszersmind megerősítő, egységes és erőteljes állami szerepkört biztosít a vonatkozó területeken, a közérdekeket szem előtt tartva.

Ahogy azt már megszokhattuk, a pénzügy és adózási jogok, pénzügyekkel kapcsolatos törvények folyamatos változásban vannak. A változások nyomon követése alapvető elvárás a pénzügyi szakemberekkel szemben, de a feladat nem könnyű.

A könyvelők és adótanácsadók számára kiemelten fontos, hogy a lehető legpontosabban értékeljék és mindennapi munkájukba is beépítsék ezeket a változásokat.


Hiteles információk hiteles forrásból

A Perfekt Zrt. a Pénzügyminisztérium továbbképző intézeteként kezdte meg működését, s azóta is kiemelt szerepet vállal abban, hogy az érintett pénzügyi szakemberek törvényi kötelezettségüknek megfelelően, valamint azon is túl, a legjobb képzésben részesüljenek. Kreditpontos továbbképzéseik mellett különböző fórumokkal, valamint szakmai klubbal támogatják azokat a hozzáértő szakembereket, akiknek fontos, hogy értő és szakmailag hiteles személyektől sajátítsák el mindazt a tudást, amire szükségük van.

Mit szabályoz a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága?

Az új felügyeleti szerv ellenőrzése alá tartoznak a dohánytermékek kiskereskedelmével kapcsolatos területek, úgymint annak engedélyeztetése, felügyelete, valamint annak szabályozása is. A dohánytermékeken felül a szerencsejátékok engedélyeztetése, valamint azoknak hatóság általi ellenőrzése, szabályozása és felügyelete egyaránt a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának tevékenységi körébe tartozik.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartozik a végrehajtói és felszámolói rendszerek feletti ellenőrzési, felügyeleti és szabályozási hatósági jog. Ez a hatóság felügyeli a Magyar Bírósági Végrehajtó Kart, továbbá felügyeli, ellenőrzi és szabályozza a felszámolók, illetve a felszámolói szervezetrendszer tevékenységeit is. 

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága látja el a koncessziós szerződésekkel kapcsolatos eljárásokat és feladatokat, továbbá Koncessziós Tanács alakításával egységes koncessziós joggyakorlatot alakít ki.

Az új Felügyeleti Hatóság felállításának és működésének következtében több, a fenti területekkel kapcsolatos törvény is módosul, amelyeket érdemes figyelemmel kísérni mindazoknak, akik érintettek a fentiek által.

A Perfekt Zrt. a továbbiakban is támogatja abban, hogy képben maradjon a friss változásokkal kapcsolatban. Olvassa szakmai blogjukat, és vegyen részt a kínált képzéseken Ön is! Aki kimarad, az lemarad.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo