fbpx

Giro d’Italia: nyilatkozatcsokor a sík szakaszok után, a hegyek előtt

Bouhanni a Mike Tyson rajongó; Basso szkeptikus; Az Omega sportigazgatója szerint nehéz lesz a harmadik hét.

Nacer Bouhanni (Foto: Stefano Sirotti)

Nacer Bouhanni (Foto: Stefano Sirotti)

Tegnapi sikerének köszönhetően Bouhanni megszerezte a piros trikót. 166 pontja van a franciának Nizzolo (150) és Viviani (139) előtt. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy a részhajrákra is fog menni, hogy minél tovább megtarthassa a vezetést. Ezen kívül érdekes hobbijáról is beszélt. Bouhanni nem csak szurkolóként szereti az ökölvívást, de kiegészítő sportként is űzi, segít mentálisan felkészülni a szakaszokra.

Nacer Bouhanni (Fotó: Stefano Sirotti)

Nacer Bouhanni (Fotó: Stefano Sirotti)

„Nagy rajongója vagyok Mike Tyson-nak, és időnként meg is nézem videón a régi meccseit. (…) Kittel és Cavendish óriási sprinterek. Én csak 23 éves vagyok, és szeretnék mindig fejlődni, nem csak évről évre, hanem minden egyes edzésen. Próbálok tanulni a hibáimból, megpróbálom kétszer nem elkövetni ugyanazt. Egyelőre úgy gondolom, nem lehet összehasonlítani Kittellel vagy Cavendish-sel, nagyon különbözik a pályafutásuk az enyémtől.”

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

Fotó: Stefano Sirotti / sirotti.it

A veterán Ivan Basso már a rajtnál is azt nyilatkozta, hogy nem számít topfavoritnak, ezen véleményén továbbra sem változtatott: “Nem érzem, hogy egy szinten lennék a fő esélyesekkel.” – mondta az olasz, aki hozzátette, hogy már a tegnap előtti emelkedőn is sokat szenvedett, ami azért árulkodó jel…

Rigoberto Uran

Rigoberto Uran

Az Omega Pharma-QuickStep sportigazgatója, Davide Bramati szerint Urán készen áll a mai hegyekre, de hatalmas blama, hogy időt veszítettek a transzfer szakaszokon. A 2006-ban visszavonult Bramati a harmadik hétre várja a legnagyobb izgalmakat:

“15 Girót teljesítettem pályafutásom során, és tudom, hogy egy ilyen kemény, esős első hét lehetséges hogy csak az utolsó héten érezteti komolyan a negatív hatásait.”

Ezzel valószínűleg a lappangó betegségekre gondolt a sportvezető, ma azonban közelebb kerülhetünk az igazsághoz, az első komoly szelekciókat ígérő szakaszon. A mezőny már úton van…

giro_2014_szakasz-008

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo