fbpx

Gepida alumínium állópumpa

A hazai boltokban kapható Gepida márkájú kerékpárfelszerelések a reális igényeinek döntő részét lefedik, jól megtervezett, korszerű darabok. A most bemutatott Gepida állópumpára ez kiváltképp igaz. Az alumínium alapanyagot alkalmazó, famarkolatos modell olyan lelkes bicajosoknak készül, akik egy pontosan működő, minőségi eszközzel hosszú le szeretnék tudni az otthoni kerékpárpumpálás kérdését.

Az álló- vagy műhelypumpákról általánosan elmondható, hogy segítségükkel néhány mozdulattal, csekély erőfeszítéssel minden indulás előtt hatékonyan be lehet állítani az optimális guminyomást. A hordozható modellek döntően menet közbeni defektszerelésre készülnek, a rendszeres nyomásállítást nem érdemes velük végezni. Kezelésük a műhelypumpákhoz viszonyítva nehézkes, nagy erőfeszítést igényel. Az állópumpa beszerzése – akár naponta tekerünk, akár hétvégenként vagy csak alkalomszerűen – mindenképpen ajánlott.

Az elektromos rásegítéses kerékpárjairól a világ legtávolabbi szegleteiben ismert magyar márka bővülő kerékpáros kiegészítő kínálata 2017-ben négy talpas állópumpát tartalmaz. A most bemutatott Gepida “nagynyomású alumínium“ modell mindenképpen a prémium kategóriát képviseli a hazai kínálatban. Ennek ellenére most akciós áron, mindössze 10 ezer forintért kapható. A körképben szereplő Gepida pumpa ár-érték arányára tehát nem lehet panasz, és ami még jobb, hogy működése is lényegében hibátlan!

A felhasznált alapanyagok mellett nem lehet szó nélkül elmenni: az erős de könnyű ötvözött alumínium testben a dugattyút valódi fa karral mozgatjuk, még a talp is CNC-zett alulemezből készül. A Gepida pontosan kalibrált nyomásmérővel rendelkezik, így rutinszerűen elvégezhető a kerékpár menetkészre állítása – akár az egész családé, és előbb vagy utóbb a szomszédoké, a rokonoké és ismerősöké. Ez az egyetlen hátránya, ha egy ilyen magas színvonalú eszközzel rendelkezünk!

A pumpa természetesen minden szeleptípussal kompatibilis, a fej mindkettőt tartalmazza, a végződés a kívánt típus felé fordítandó. Így szelepadapterekkel való bíbelődést is egyszer és mindenkorra elfelejthető! A markolat megfelelően kényelmes, talán kissé túl kemény. (Remélhetőleg nem használjuk annyit, hogy a kezet feltörje!) Ha pumpálás közben nem szeretnénk a talpnál elhelyezett számokat fürkészni, a nyomásmérő forgatható tárcsájának segítségével egy kis piros nyilat tekerhetünk a kívánt nyomásérték mellé, így amikor odaér a mutató, a kar oldása után a szelepről a fej levehető.

Ez a pumpamodell megállná a helyét egy kerékpárszerelő műhelyben is, otthoni használatban minden bizonnyal hosszú évekig szolgál. Talán még azt is hozzá lehet tenni, hogy a cikkíró évek óta ezt a modelltípust használja, és hiányosságot – az alul elhelyezett közepes méretű “műszeren” és a kissé alulméretezett talpon túl – nem talált.

Összességében a Gepida „alutestes, nagynyomású” modell egy minden részletében átgondolt, igényes állópumpa, amelynél a megbízhatóság, a hatékonyság és az egyszerű használat tekintetében jobbat nem is nagyon lehet kívánni. Ennél a modellnél legfeljebb a „hivatásosoknak“, azaz kerékpár-kereskedéseknek, kluboknak vagy csapatoknak érdemes többet pumpába ruházni, otthoni – akár mindennapos – használatra tökéletes választás.

Jellemzők:
minőségi alapanyagokból készült „fél-professzionális“ állópumpa
ötvözött alumínium test
valódi fa markolat
CNC-megmunkált alutalp
“Twin-valve” szelepcsatlakozás
minden szelep típussal kompatibilis
erős gumi tömlő

Alapanyag: alu/fa
Magasság: 650 mm
Dugattyúhossz: 440 mm
Tömeg: 1135 g
Nyomás: 11 Bar

Értékelés
Hatékonyság: 4
Praktikus használat: 4
Minőség: 4
Ár/érték: 5

Ajánlott fogyasztói ár: 14990 Ft, most akcióban 9990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Megállná a helyét egy kerékpárszerelő műhelyben is, otthoni használatban hosszú évekig szolgálhat.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo