fbpx

Fordulat a viszontagságos Andalucia Bike Race-en, Dorogházi párosa 36.

Viszontagságos versenyt követően – az 5. szakaszt hóhelyzet miatt törölni kellett – a Topeak-Ergon párosa, Robert Mennen és Alban Lakata nyerték a február 24. és március 1. között rendezett Andalucia Bike Race mountain bike maratont Spanyolországban.

andalucia_bike_race_1

Bár a fiatal meridás duó, Thomas Litscher és Ondrej Cink villámrajtot vettek, megnyerve Cordobában az első etapot, (a második nap csapattársaiké, Rudi Van Houts-é és Jose Antonio Hermidáé lett) de a harmadik napon a svájci Litscher szavaival élve „megfizették az első két nap erőbedobásait”, a szakasz második felében nagyon lemaradtak, 11 percet kapva a győztes Mennen-Lakata párostól, akik kiegyensúlyozottabb taktikával, egy harmadik és egy második helyet követően felértek a dobogó csúcsára és az összetettben is átvették a vezetést.

A negyedik etapon Lakatáéknak már belefért, hogy elengedjenek két duót, így a fiatal meridások újabb szakaszgyőzelmet szereztek a legmeredekebb napon, amikor 68 kilométer alatt 2500 szintet kellett mászni. Az ötödik nap is érdekes lett volna utóbbi szempontból, de a hegyekben kialakult hóhelyzet miatt törölték a Jaén körüli 74 kilométeres távot.

andalucia_bike_race_2

A 45 kilométeres zárószakaszon a Topeak párosának így már csak pozíciójukat kellett védeni és „biztonságosan” célba érni, ami sikerült is. A Sergio Mantecon Gutierrez-Carlos Coloma Nicolas (Wild Wolf) duó kihasználva, hogy a „nagyok” egymást figyelték, megszöktek, és négyperces előnnyel nyertek, mögöttük három csapat érkezett, a Centurion menői: Jochen Kass és Markus Kaufmann, valamint a fiatal meridások és az összetettet nyerő Robert Mennen és Alban Lakata duó.

Az Andalucia Bike Race-en idén is indult magyar versenyző, Dorogházi Gábor „Spanyol”, aki londoni gyümölcskiszállító cégének színeiben, Jono Hamlin-nal az oldalán mérette meg magát a Master1 kategóriában. A Fruit4London.co.uk duója a záróetepon a 31. helyen érkeztek kategóriájukban, az összetettben pedig 36. pozícióban végeztek.

Összetett végeredmény:
1 .    Robert Mennen & Alban Lakata (Topeak Ergon Racing Team)     14:06:47
2.     Jochen Kass & Markus Kaufmann (Team Centurion Vaude 1)     0:08:31
3.     Thomas Litscher & Ondrej Cink (Multivan Merida Biking Team 2)     0:11:32
4.     Juan Pedro Trujillo Hernandez & Francisco Perez Sanchez (Wild Wolf 1)     0:21:20
5.    Hannes Genze & Rupert Palmberger (Team Centurion Vaude 2)     0:30:52
6.    Rudi Van Houts & Jose Antonio Hermida Ramos (Multivan Merida Biking Team 1)     0:35:52

Fotók: Sportograf/AndaluciaBikeRace

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo