fbpx

Fejes Gábor izomból behúzta a rekordszámú nevezővel lezajló veszprémi SuperCross fordulót – videó

Fejes Gábor győzelmével ért véget a LocarGO-Bikemag Veszprém Cross, a Dr. Bátorfi AKTK versenyzője az ózdi fiaskó után ma ismét nyerő formáját hozta, megelőzve a legutóbbi SuperCross-forduló győztesét, a belga Wouter Cleppét és Buruczki Szilárdot (Kőbánya TC).

Rajt

Rajt

Pedig a november második felében csodálatosnak mondható időben nem indult szerencsésen a mai nap Fejes számára, ugyanis a bejárás során szerencsétlenül véve a palánkátugrást bukott. De ez nem zökkentette ki Gabit, az egy órakor kezdődő elit rajthoz már koncentráltan állt be, és sikerült is jól elkapni a startot.

akadályok

akadályok

Fejes Gábor

Fejes Gábor

Az első két körben még nem alakultak ki nagy különbségek a folyamatosan technikás és nyomatós szakaszokat váltó pályán, de lassan kezdtek kirajzolódni az erőviszonyok, és innentől nem is változott a befutási sorrend. Az első négy versenyző egymástól elszakadva tekert, Fejest Cleppe szorongatta kissé lemaradva, Buruczkit pedig Búr Zsolt (Alpinbike Team-Giant-Endura-CsontiCar) üldözte.

A hölgyek között a „mountain bike-os jellegű” crosspályán nem született meglepetés, Benkó Barbara (Focus) magabiztosan győzött idei első CX-versenyén Dósa Eszter (Vitalitás SE-Kross-Nutrixxion) előtt. Barbi blogja a versenyről IDE KATTINTVA olvasható.

Benkó Barbara

Benkó Barbara

A zökkenőmentesen zajló – crossversenyeken eddig szokatlanul, expóterülettel is tarkított – versenyen egyedül a pálya rövidsége okozott párszor kellemetlenségeket, ugyanis túl nagy volt a „lekörözött forgalom”, így az egyébként nagyon élvezetes nyomvonalon meg-megtört a lendület, ami néha hatással volt a pozíciók alakulására is.

A LocarGO-Bikemag Veszprém Cross elit férfi dobogója

A LocarGO-Bikemag Veszprém Cross elit férfi dobogója

Mindennek betetőzéseképpen a versenyzők a SuperCross történetének talán eddigi legjobb ebédjét fogyaszthatták el a futamok után az Erdei Vendéglőben. És nem utolsósorban a veszprémi verseny csúcsot döntött a résztvevők létszámát illetően is, 158 indulóval!

Teljes eredménylista: VC_supercross14_veszp3

További képek: https://picasaweb.google.com/107755973784602296495/LOcarGOCiclocross2013#

Videó az elit futamról (by SteveStudio):

SUPERCROSS 2013 VESZPRÉM from SteveStudio on Vimeo.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo