fbpx

Fa Men XCE a Balaton Bike Fest-en!

Cross Country Eliminator – ha igazán új MTB élményre vágysz!
A hétvégi Balaton Bike Fest keretében többek közt az új nemzetközi trendnek megfelelően itt is helyet kap a Cross Country Eliminator – XCE – versenyforma. A rövid, pörgős, gyors versenyek remekül közvetíthetők és a 4-6 fős csoportokban való indítás miatt látványos küzdelmek várhatók.

Fa Men Extreme XCE – győzteseknek pénzdíj, az indulóknak értékes díjak, ajándékok!

fotó: Fenyvesi Photo

Gyors és széles jól kerékpározható pálya, dinamikus, taktikus és kirobbanó lendülettel kezdhető verseny. A pálya nem egyszerű, ad lehetőséget a taktikai húzásokra is, nemcsak egy egyenes, ahol sprintelni kell… Sőt! Kifejezetten látványos és izgalmas a nyomvonal. Részben az előző napi G-Híd – X2S Tereptriatlon OB pályája. Az ilyen versenyek pedig híresek a jó monti pályákról…

fotó: Panyi János

A verseny két részből áll. Először a versenyzők egyéni időfutamként teljesítik a pályát, majd az ott született eredményeik alapján négy vagy hat fős csoportokba sorolják őket.

Ezt követően kezdődnek a csoport küzdelmek. Négyes/hatos csoportok az időmérő pályán egyszerre indulnak, és mindig az első kettő célba érkező jut tovább.

fotó: Panyi János

A Balaton Bike Fest 2012 eseményen Toldi Tamás vezényletével kerül sor a verseny lebonyolítására. Tamás és csapata számos sikeres kerékpáros rendezvényt, köztük XCE versenyt is tudhatnak maguk mögött.

Nevezés, regisztráció

További infomráció a verseny honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo