fbpx

Európa Kupa #2: túl az első edzésnapon

Vegyes a kép a leogang-i downhill Európa Kupa pénteki programja után. Világsztárok kontra néhány lassabb Masters pilóta, továbbá van aki már most több kört ment, mint amennyit a svájci első fordulóban összesen lehetett, de van egészségügyi bajunk is, ahol mindössze két kába körre futotta.

A pálya néhány helyen igencsak megváltozott, kiszedtek pár gyökeret, szélesítették a nyomot és egy-két helyen legyalulták a pályát övező tereptárgyakat, hogy jól közvetíthető legyen.

Ha már közvetíthetőség, még több világklasszis és ismert arccal lehet találkozni a pályán, mint azt előzetesen tudni lehetett, sokszor megfeledkezünk róla, hogy ez nem világkupa. Nap végére már el lehetett csípni jónéhány tempós megmozdulást és bukkannak elő az okos nyomok is.

Szabó NF Endre az anno "patakos" átépített részen

A mieink sem lustulnak, volt aki hat kört ment, ami azt jelenti, hogy a mai négy óra edzésidőt elejétől végéig kihasználta, mert a liftnél a sorállás nem két perc. Inkább fél óra, de ez még mindig csak a harmada a Monte Tamaroban tapasztaltaknak. Úgyhogy igaz még fel kell ébredni teljesen a téli álomból, de nincs probléma, haladnak a srácok.

Egy kivétellel, Liszi Attila az utazás előtt egyetlen nappal összeszedett egy csúnya vírust, ami csütörtökön élte igazán ki magát rajta. Olyannyira, hogy az ideút során egy röpke egészségügyi kezelésre be kellett ugranunk Amstetten-be. Ma egy nagyon kicsivel már jobban volt, de ereje és koncentrációja nulla, a két pályanézegetős kör sem az élvezetről szólt.

Reméljük holnapra javul és jobban javul Attila állapota. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de az emberi szervezet feltöltése nem két perc, és egyelőre még üres tésztát, krumplipürét és pirítóst falatozgathat csak néha-néha. Nem egy versenyzői étrend…

Attilát sokat láthattuk ma ülni, leginkább csak azt

Holnap délután már időmérők, nagyon nehéz megtippelni az erősorrendet. Troy Brosnan, Greg Minnaar, Gee Atherton és még bárki odaérhet, valamint a mi helyzetünket sem látni tisztán. Jó lenne beférni legalább két magyarral a top 50-be, de akkor sem lepődünk meg, ha ez most nem sikerül. Kíváncsian várjuk!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo