fbpx

Eurobike Gold Awards 2014 top 12!

Idén a gyártók 30 országból 476 terméket nyújtottak be jelölésre, amelyből a neves szakemberekből álló hattagú zsűri 56-ot választott ki jelölésre, majd tegnap késő este egy második szelekció alapján választották a 11 Gold Award terméket, a legjobbat, leginnovatívabbat, amely 2014-ben a piacra került. Ezt egészíti ki a 12., a legkörnyezetbarátabb.

eurobike2014_award_gold_2

A tegnap megjelent cikkünkben ismertettük a zsűrit, a kiválasztás szempontrendszerét, illetve mazsoláztunk az 56 Gold Awardra jelölt termék közül. Nem tippeltünk rosszul, hisz’ a mi szájízünk szerinti legérdekesebbek közül 6 megkapta a fődíjat! A teljes tegnapi cikkhez kattints ide, most pedig kezdjük azokkal a Gold Award díjazottakkal, amelyek ott még nem szerepeltek!

eurobike2014_award_gold_8

eurobike2014_award_gold_6Canyon Bicycles GmbH: Aeroad CF SLX

A zsűri véleménye szerint a német gyártó új modelljét láttán mindenkiben megáll az „ütő”, a versenyzők pedig minden bizonnyal kellemes bizsergést éreznek. A grafikai motívumok maximális osztályzatot kaptak, míg az aerodinamikára való törekvés maximális kiaknázása, emellett a vázstabilitás és a kényelem fokozása az Aeroad CF SLX-et a ma legjobb időfutamkerékpárjává avanzsálja. Konzekvens tervezés, tökéletes eredmény!
– – –

Triple2 Sportswear GmbH: SCHAAP esődzseki

A zsűri véleménye szerint első blikkre nem is tűnik kerékpárspecifikus ruházatnak, ennek ellenére tervezése a kerékpáros viselet tökéletesítését célozza meg. Az eredmény nem maradt el: a funkcionalitás tökéletes, mindennapi viseletre alkalmas, továbbá kizárólag újra hasznosított alapanyagot alkalmaz.
[divider scroll_text=”Eurobike Gold Awards 2014 top 12″]

eurobike2014_award_gold_7Winora-Staiger GmbH: DealerCenter

A zsűri véleménye szerint a kerékpárkereskedésekben pontosan egy ilyen összetett bemutató pultra van szükség, amelyről a vásárló megkapja az alapvető információt a kiválasztáshoz. Ennek függvényében mehet az eladóhoz, aki a megfelelő modell és méret kiválasztásában vesz részt. A bemutató pult („központ” az eredeti elnevezése) online kapcsolatban van, így a lehívott információ lényegében határtalan. A zsűri a Winora termékének esztétikai megjelenését is kiemelte.
– – –

Curana: ilu világítás (a kezdő kisbetű nem elütés!)

A zsűri véleménye szerint ez ma a a legelegánsabb világításrendszer, amit kerékpárra terveztek, mivel a sárvédőt használja fel „konzol” gyanánt. A Curana nem bízta a véletlenre a termék sikerét, hisz’ a legendás Busch & Müller (B&M) közreműködésével fejlesztette ki az „ilu” modellt. A teljesítmény és a technológia tehát adott, az applikáció, azaz a sárvédőintegrálás pedig kiválóan sikerült.

eurobike2014_award_gold_9

eurobike2014_award_gold_11

eurobike2014_award_gold_12MyStromer AG: Stromer ST2 Sport

A zsűri véleménye szerint a dizájn és funkcionalitás tökéletes egyensúlyát találta meg a gyártó, a Stormer minden értelemben egy harmonikus kerékpár. A legtöbb funkció integrált, amely nemcsak tetszetős, hanem feladatát is tökéletesen látja el. Ilyen irányt kellene venni a kerékpáriparnak!
– – –

Velospring GmbH: „sen comfort gefederte Griffe” famarkolat

A zsűri véleménye szerint a fa alapanyagból készült markolat rendkívül kényelmes és természetes, nem utolsósorban maximálisan környezetbarát.
[divider scroll_text=”Eurobike Gold Awards 2014 top 12″]

eurobike2014_award_gold_14
Ax-lightness: VIAL evo D gramm-mániás „überkerékpár”

A hihetetlen tömegű alkatrészeiről híres gyártó 2014-ben a kerékpárvázak felé is nyitott, az eredmény egy rendkívüli modell, amely a kis tömeg mellett teszteken bizonyított hihetetlen stabilitási adatokat produkál.
[divider scroll_text=”Eurobike Gold Awards 2014 top 12″]

Íme az a 6 tegnap bemutatott termék, amely megkapta a zsűri fődíjait:

eurobike2014_award_gold_4

eurobike2014_award_gold_5KICKR beltéri edzőgörgő (www.wahoofitness.com)

A KICKR beltéri edzőgörgő az első okostelefon által vezérelt modell a piacon, Bletooth Smart és ANT+ kompatibilis jelátvitelt biztosít, beépített erőmérője rendkívül pontos, akár laboratóriumi célra is alkalmazható. 6 kg-os lendkereke reális kerékpározási élményt tesz lehetővé, a kerékpáros súlyát is figyelembe veszi az ellenállás alkalmazásánál. 24-29 colos kerékméret között minden kerékpártípussal kompatibilis. A Team Sky is ezt a görgőmodellt használja. A zsűri véleménye szerint a KICKR beltéri edzőgörgő egyszerre számos fejlesztést vonultat fel, amely eddig még nem volt elérhető ebben a terméktípusban.
– – –

Topeak Transformer X állvány és pumpa

Ahogy már megszokhattuk, az innovatív megoldásokról ismert amerikai kerékpárkiegészítő-specialista márka ismét egy többfunkciós, rendkívül praktikus megoldással lepte meg a bicajosokat. a Transformer™ X egy nagynyomású professzionális pumpamodell, amely kerékpárszerelő állványként is használható. A pumpa extra stabilitást kölcsönző lábainak lehajtását követően a lánc-, illetve támvilla alátámasztására szolgáló konzolok “bukkannak elő”. Az egyedileg állítható tartókarok egy mozdulattal az adott kerékpárhoz igazíthatók. A stabilan álló kerékpárt ezután a kívánt nyomásra (akár 11 Barra!) pumpáljuk, a pontos érték könnyedén beállítható a pumpa fogantyújára elhelyezett nagyméretű kijelzőről. A SmartHead™ fejjel minden szeleptípus kezelhető, illetve a gyors leeresztő gombbal precízen beállítható az ideális nyomás. Kinek jelent előnyt egy integrált állványos pumpa? Leginkább azoknak, akik gyakran szállítják a kerékpárt, versenyeznek, és ott a rajt előtt végzik az utolsó finomításokat a beállításon, ott helyezik ideális nyomás alá a kereket a terepviszonyok, illetve az időjárás függvényében. Hasonlóképpen a kerékpáros kirándulók is kedvelni fogják ezt a plusz funkciót, lévén a kerékpárt stabilan tartva gyorsan és praktikusan tudják az autóból kivéve a kerékpárt menetkésszé varázsolni.
[divider scroll_text=”Eurobike Gold Awards 2014 top 12″]
eurobike2014_award_gold_13

Rafael r-23 uberbike (www.vonrafael.com)

Speciálisan hosszú távú triatlonversenyzésre kifejlesztett modell integrált ivórendszerrel, maximalizált aerodinamikus vázprofillal és rendszerintegrált illesztési részletekkel. Az egyszárú villák részben az aerodinamikát javítják, másrészt a verseny során gyorsabb defektjavítást tesznek lehetővé, így javítva az időeredményt. Mivel a versenyek különböző helyszíneken, kontinenseken kerülnek megrendezésre, a tervezők arra is figyeltek, hogy a kerékpár könnyen és gyorsan szét-, majd összeszerelhető legyen. A zsűri véleménye szerint a Rafael r-23 uberbike rengeteg innovációt vonultat fel, tökéletes megoldást kínálva egy adott szakág igényeire. A tökéletességre való törekvés és sikeres kivitelezés minden esetben díjazandó!

eurobike2014_award_gold_3

Canyon Commuter

Egy újabb sikeres kísérlet arra, hogy a kerékpárosok egy bizonyos célcsoportja számára tökéletes eszköz álljon rendelkezésre. A városi közlekedés igényeit maximálisan figyelembe véve született meg a Canyon új modellje, integrált világítással, teljesen rejtett bowdenezéssel, időjárás-független működést biztosítva. A kerékpár kényelemre kihegyezett, strapabíró, ami a városi infrastruktúra tükrébe igencsak kívánatos. A zsűri véleménye szerint már a Canyon Commuter megjelenése kiérdemelné a jelölést, lévén egy valódi modern iparművészeti alkotás. Emellett a technikai megoldások is rendkívül fejlettek, semmi nem kerülte el a tervezők figyelmét.

eurobike2014_award_gold_10

Cube Elite Hybrid HPC SLT 29

A Cube idén kifejlesztett karbonváza tökéletesen integrálja a Miskolcon előállított új Bosch motoregységet, az akku innovatív elhelyezése ugyancsak kiváló megoldás, védi az értékes tartozékot a terephasználat során bekövetkező sérülésektől. Ráadásul ez a megoldás nem is nehezíti meg a kerékpár feltöltését, lévén az integrálás ellenére könnyedén kiemelhető. A vázat a kerékpáros és a motor együttes erőkifejtése tükrében tervezték, így minden eddiginél stabilabb, ellenben a tömeg rendkívül alacsony marad. A zsűri véleménye szerint a Cube Elite Hybrid bizonyítja, hogy az integrált megoldások, a merev szerkezet kis tömeg mellett is megvalósítható – köszönhetően az innovatív tervezésnek és technikai megoldásoknak.

eurobike2014_award_gold_1

Íme a teljes Gold Award lista az eredeti angol elnevezéseivel (a könnyű rákeresést megkönnyítve):

 • Canyon commuter bike
 • Rafael Ueberbike triathlon bike
 • Cube Elite Hybird HPC SLT 29er
 • ST2 Sport – Stromer e-bike
 • Schaap jacket – Triple 2 made from Technowool
 • The Kickr indoor trainer from Wahoo
 • Vial Evo D – ZX-Lightness road bike
 • Winora Staiger’s Dealer Center
 • Aeroad CF SLX Canyon aero road bike
 • Ilu – Curana bicycle light
 • Topeak’s Transformer X portable bike stand with integrated pump

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo