fbpx

Erőfelmérő emelkedő befutó a Dubai Tour-on (videó)

Már Degenkolb is nyeregben

Már Degenkolb is nyeregben

Sajnos a tavaly komoly fölénnyel nyerő John Dewgenkolb balesete miatt nem volt a mezőnyben, de így is izgalmas hajrát hozott a Dubai Tour 3. szakasza, emelkedő befutóval.

Ha már szóba került a német klasszikusmenő-sprinter neve, aki szörnyű baleset szenvedő alanyai között volt két hete, szeretnénk megosztani egy örömhírt, elmondása szerint a vártnál is jobban halad a rehabilitáció, a minap már kerékpárra is ült, persze csak “indoor”, vigyázva a sérült kezére és törött csontjaira. Nem valószínű, hogy a győzelemért küzdhet majd a kockaköves klasszikusokon, de a mezőnyben akár ott lehet majd.

Visszatérve a kiemelt kategóriás Dubai Tour-ra, ma a Hatta Dam meredek, a végén 17%-os emelkedőjére kellett hajrázni, és előtte is tarkították hegyek a 172 kilométeres útvonalat. A címvédő Mark Cavendish (Dimension Data) pont az utolsó előttin szállt ki a játékból defekt miatt, így az összetett győzelem esélye számára elúszott, hiszen a mezőny nagy tempót diktált az utolsó alig több mint egy kilométeres mászás előtt, felérni már lehetetlen volt.

9d3b7677-874b-4c2f-99c4-c26403943c72

Az emelkedőt Samuel Sanchez (BMC) vezette fel csapattársának, Philippe Gilbert-nek, aki fénykorában ezt a szakaszt simán nyerte volna ilyen előkészítés után, azonban ma nem tekert csúcsformában. Nem így Juan Jose Lobato (Movistar), akinek kedveznek az ilyen típusú befutók és ma lényegesen erősebb volt mindenkinél. Mögötte Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) érkezett, aki korábbi jó helyezéseiért és a mai 2. helyért járó időjóváírással átvette a vezetést összetettben.

Nizzolo kék trikóban

Nizzolo kék trikóban

Bár nagyon a szezon elején járunk, de meg kell említeni, hogy múlt hétvégén szerzett győzelme után Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) ma is nagyon erős volt, negyedikként érkezett, ez mindenképpen jó jel utolsó profi évét kezdve. Szintén jelzésértékű Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) hatodik helye is, nem csak azért mert van még így esélye az összetett sikerre, hanem azért is, mert bizonyította, hogy nem csak erő és gyorsaság van benne, ilyen emelkedőhöz állóképesség is kell. Patrick Lefevere valószínűleg a tavaszi klasszikusokon is beveti majd a hullámvölgyéből úgy tűnik kikászálódó németet…

Az utolsó kilométerek videón:

A 3. szakasz végeredménye:
1 – Juan José Lobato (Movistar Team) 172 km, 4h13’23”, átlag: 40.728km/h
2 – Giacomo Nizzolo (Trek – Segafredo) +2”
3 – Silvan Dillier (BMC Racing Team) +4”
Összetett állás:
1 – Giacomo Nizzolo (Trek – Segafredo)
2 – Juan José Lobato (Movistar Team) +2”
3 – Marcel Kittel (Etixx – Quick Step) +6”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo